Vervoer naar Only Friends

Vervoers sportpendel Mokumdirect vanaf het Amstelstation

Inzet van een OV-coach gewenst? Klik op OV-Coach flyer algemeen

In samenweking met de gemeente Amsterdam zijn vervoerder RMC en de sportclub Only Friends een vervoers pendeldienst Mokumdirect gestart die sporters met een mobiele beperking naar hun training brengt. Deze pendelbus rijdt op woensdagmiddagen twee keer heen, rechtstreeks van het Amstelstation naar Only Friends, en twee keer terug. Kinderen moeten zelfstandig naar het Amstelplein kunnen komen en worden daar ook weer zelfstandig afgezet. De pendeldienst is een aanvulling op het aanvullende openbaar vervoer (AOV) dat vooraf besteld moet worden en een ruime margetijd heeft (onhandig als je op tijd op je training moet zijn). Mokumdirect is een experiment en loopt tot 1 januari 2019

 

Sporten is belangrijk, toch blijkt vaak dat het vervoer van en naar sportclubs vooral voor mensen met een beperking lastig te organiseren is omdat clubs niet om de hoek zijn, waardoor een uurtje sporten soms een dagbesteding wordt of er helemaal bij in schiet. Sinds een jaar onderzoekt Programma Doelgroepenvervoer hoe punctueel vervoer naar sporttrainingen binnen de WMO of in combinatie met Leerlingenvervoer mogelijk gemaakt kan worden. Het afgelopen jaar zijn binnen het programma enkele pilots gedaan om te onderzoeken of  het groepsvervoer voldoende antwoord is op de vraag van de sporter. Gebleken is dat er nog veel moet worden verbeterd. Mokumdirect is alvast het eerste antwoord.

 

Meereizen?

Je kind reist met Mokumdirect op basis van zijn of haar AOV-pas en kost hetzelfde als het aanvullende openbaar vervoer.Mocht je interesse hebben, laat het ons Only Friends weten en stuur een mailtje naar vervoer@onlyfriends.nl of kijk op www.mokumdirect.nl. Kan je niet zelfstandig reizen naar Amstel, geen nood! Meld je aan voor MA-tje, reisbegeleiding op maat op www.meeaz.nl/Ov-coach.

 

 

De gemeente Amsterdam verzorgt nieuwsbrieven en in nieuwsbrief 6 Onderwijs wordt o.a. aandacht besteed aan Mokumdirect: Snel en op tijd naar het sporten.

Onderaan de Nieuwsbrief kunt u dit item bekijken. Klik Hier voor deze nieuwsbrief.