Open Dag Cruyff Foundation: Winnaars!

Open Dag Cruijff Foundation 2011Woensdag 14 september was een bijzondere open dag voor de Cruyff Foundation, want dit jaar vierde zij haar 14-jarig bestaan. De dag werd om 14:14 uur spectaculair geopend door Johan Cruijff en ‘de 14 van Johan’,  terwijl er exact 1414 ballonnen werden opgelaten.

Meer dan 1500 kinderen stortten zich vervolgens vol overgave op talloze sporten en activiteiten die speciaal voor hen werden gepresenteerd. Only Friends was er natuurlijk ook bij en verzorgde  streetdance, kickboksen, voetbal en handbal.

De ’14 van Johan’ is een groep ambassadeurs van de Cruyff Foundation die bestaat uit jongeren van het Cruyff College en de Cruyff University, jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap en jongeren van de Cruyff Courts.

Ook Only-Friendsleden Mark Bak en Stefanie Assink  behoren tot deze groep van 14. Voor hen was het een speciale dag, want ze mochten samen met de andere ’14 van Johan’ een netwerklunch bijwonen waar Johan Cruijff en Pieter Winsemius werden geinterviewd door Humberto Tan. Ook Daan en Wanda, twee topsporters van ‘de 14’, werden geinterviewd. Stefanie kreeg het toen wel een beetje benauwd, want zij wilde niet zo graag ‘kletsen op het podium’ voor de camera. En Mark vond het best lang duren.

Dus gauw lekker naar buiten, waar de streetdance-clinic van Only Friends-dansleraar Stanley in volle gang was. William Spaaij kwam dansen met Stefanie, Mark ging natuurlijk op de foto met Johan Cruijff en als klap op de vuurpijl mochten onze twee Friends de open dag samen met Johan Cruijff openen en daarna met alle aanwezige artiesten het liedje ‘Winnaar’ zingen.

Dit prachtige nummer werd speciaal door het rapduo Fouradi gemaakt voor de Cruyff Foundation. Alleen Mark en Stefanie waren uit ‘de 14’ gekozen om het liedje in te zingen in de studio, superspannend natuurlijk! Tussen William Spaaij, Lange Frans, Jochem van Gelder, Do, Hind, Najib Amhali, diverse X-Factor artiesten zoals Rolf, Adlicious en Pyke, Damaru, de gebroeders Fouradi en nog vele anderen, voelden die twee zich échte artiesten. Vooral Mark zong de sterren van de hemel!

Het resultaat is te bewonderen op YouTube:http://youtu.be/8i1dhXfIxV0

Kijk, luister en geniet van deze trotse Friends én alle artiesten en BN’ers die belangeloos hebben meegewerkt aan dit fantastische nummer!
Je kunt de single ook downloaden op: http://winnaar.cruyff-foundation.org/nl/. De opbrengst gaat naar de Johan Cruyff Foundation, die al jarenlang onze mooie sportclub Only Friends ondersteunt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *