Afscheid van Streetdanceleraar Stanley

Woensdag 1 februari was een feestelijke, maar ook een beetje verdrietige streetdanceles. Only Friends’ geweldige streetdanceleraar Stanley de Vries moest afscheid nemen, na een aantal jaren met heel veel plezier onze kinderen vol overgave streetdanceles te hebben gegeven.

Stanley’s fulltime baan als sportbegeleider en zijn aankomende opleiding bij het Korps Mariniers, nemen zoveel tijd in beslag dat hij moest besluiten Only Friends te verlaten. Het is een moeilijk besluit geweest voor Stanley, want hij geeft al ruim drie jaar met hart en ziel les aan onze Friends.

De manier waarop hij les gaf, was bewonderenswaardig. Hoe groot de groep ook was (op het laatst wel 40 kinderen), hij trok altijd de volle aandacht van elke streetdancer. Bovendien was hij in staat om op een speelse manier alle kinderen en jongeren in beweging te krijgen, ongeacht hun handicaps. Het leek zijn tweede natuur geworden om een voor iedereen geschikte choreografie te maken.

Dat is bij de Johan Cruyff Foundation ook niet onopgemerkt gebleven. Tijdens de Open Dag van de Cruyff Foundation kreeg hij het voor elkaar om het Olympisch Stadion op z’n kop te zetten met zijn streetdance-clinic. Ieder kind swingde mee met zijn ‘toeter op de waterscooter’ dans.

Hoe hij alle jongeren op zo’n aanstekelijke manier enthousiast kon maken, is een gave die niet iedereen in zich heeft, helemaal waar het kinderen met een beperking betreft. Maar waar Stan was, was het feest, dat zullen alle streetdancers beamen. En de dans was ook nooit saai, of te makkelijk, of te kinderachtig. Nee, iedere dans was stoer, op stevige muziek, voor ieder kind aantrekkelijk en toch goed te volgen.

Wat zullen wij, de jongeren van de streetdance-klas, de ouders, de stagiaires, de trainers, de vrijwilligers van het serviceteam, Stanley ontzettend missen. Maar we zijn ook trots dat we hem als streetdanceleraar hebben meegemaakt! Ik weet zeker dat ik namens iedereen spreek als ik hem het allerbeste wens voor de toekomst! En vooral wens dat hij net zo veel mensen om zich heen gelukkig maakt, zoals hij onze kinderen gelukkig kon maken.

Van Stanley weet ik dat zijn wens is, dat de streetdancegroep zo blijft doorgaan onder leiding van Joy en Denise. Ook Only Friends heeft er het volste vertrouwen in dat dat helemaal goedkomt met deze fantastische trainers!

Heel veel succes met je carriere, Stanley en bedankt voor al die geweldige streetdancelessen!

 

Klik hier voor het streetdancefilmpje op onze website en hier voor een filmpje tijdens de open dag van de Johan Cruyff Foundation.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *