Special Cruyff Court van Only Friends wordt vernoemd naar Hakim Ziyech

Al sinds de oprichting van Only Friends, inmiddels 20 jaar geleden, heeft de Johan Cruyff Foundation een fantastische band met ons. Hoe mooi is dat?

Bijna tegelijkertijd werden de Johan Cruyff Foundation en sportclub Only Friends opgericht en ontstond er een warme band tussen beide organisaties. Ook tussen wijlen Johan Cruijff zelf en onze oprichter Dennis (Gebbink) was een oprechte en fijne vriendschap te zien. Waar de mannen elkaar tegen kwamen, vlogen ze elkaar in de armen en was er sprake van dezelfde visie op sporten, bewegen en vooral voor hen die het zo nodig hebben.

Toen dan ook het Friendship Sports Centre (het huis van Only Friends) werd gerealiseerd, schonk Johan Cruijff ons een Special Cruyff Court waar we veel sportactiviteiten op kunnen organiseren en dat dus intensief doen. Na 10 jaar (2020 is ook een jubileumjaar voor het Centre) is het Special Cruyff Court toe aan een renovatie die ons is aangeboden door onze vrienden van de Johan Cruyff Foundation. Binnenkort gaat dit plaatsvinden.

Ieder Cruyff Court in de wereld (want er zijn inmiddels ook courts in het buitenland) draagt de naam van een sporter (veelal een voetballer) en dat was nog niet het geval op het court bij Only Friends. Los van natuurlijk de belangrijkste naam: van de legende Johan Cruijff zelf.

De Johan Cruyff Foundation opperde het idee om de naam van Hakim Ziyech, sterspeler van Ajax en binnenkort van Chelsea, te koppelen aan het Special Cruyff Court bij Only Friends en laat uitgerekend nu hij het idool zijn van onze Myron (Gebbink). De jongeman waar Only Friends mee is begonnen!

Myron was erg blij toen hij dit hoorde en ging helemaal uit zijn dak toen hij vernam dat hij in de Johan Cruyff ArenA het “Special Cruyff Court – Hakim Ziyech”- bord mocht overhandigen aan Hakim zelf tijdens een surprise bijeenkomst voor de sterspeler. Ook waren Quincy Promes, André Onana, Broederliefde en good old Willem van Hanegem aanwezig onder de bezielende leiding van presentator Soufiane Touzani, die namens de Johan Cruyff Foundation de surprise verzorgde. Hoe gaaf is dat?

De surprise bijeenkomst is opgenomen en was te zien afgelopen zondagavond bij Studio Sport. Om de uitzending nog een keer te bekijken klik op Touzani TV(Special Hakim Ziyech: Myron te zien vanaf 11.05 minuten).

Dennis, Miranda v Holstein (Johan Cruyff Foundation), Hakim en Myron

Over een paar weken hebben we dus een gerenoveerd Special Cruyff Court dat de naam van Hakim Ziyech zal dragen. Langs deze weg willen we nogmaals onze friends van de Johan Cruyff Foundation enorm bedanken voor sowieso de jarenlange, fijne en warme vriendschap maar ook voor deze geweldige laatste initiatieven! For ever friends!