Editie LtD with Friends 2019; een zonovergoten dag met vriendschap !

Werd het weer zo’n prachtige en zonnige dag, werd het weer zo succesvol?

Laurens ten Dam

Na de zeer geslaagde eerste editie van de charity ride van Only Friends ambassadeur en Nederlands wielericoon Laurens Ten Dam,  waren de verwachtingen voor de editie van 2019 hoog gespannen bij de initiatiefnemers van de ride Laurens Ten Dam, Jan Derksen, Paul Santen en Roy Gebbink.

In de vroege ochtend van zondag 22 september arriveren de deelnemers aan de ride goed gemutst met een lach van oor tot oor “ja het werd mooi weer, het werd weer zo’n prachtige dag”  de zon zou zich die zondag veelvuldig laten zien wat de deelnemers er toe deed besluiten om in de zomer wieleroufit van start te gaan aan de ride LtD with Friends 2019.

Bij de startplaats, het Friendship Sports Centre, voor iedereen eerst een kop koffie met wat lekkers. Daarna een welkomstwoord en de spelregels middels een briefing van Laurens Ten Dam om vanaf 09.00 uur te starten in groepen met tussenpozen van vier minuten.

Op naar de pannenkoeken van de De Vuursche Boer.

De route gaat loopt via de Schellingwoude bruggen, de wijk IJburg daarna over het schapenpaadje richting Muiderberg om via Naarden en Huizen door de bosrijke omgeving en over de heide via Laren op weg naar de lunchstop in Lage Vuursche. Aangekomen bij het pannenkoekenhuis de Vuursche Boer staat voor alle deelnemers een heerlijke pannenkoek en frisdrank klaar welke lekker in het zonnetje op het terras genuttigd kon worden. Mede dankzij de helpende hand van de vrijwilligers van ABN|AMRO en de  vrijwilligers van Only Friends, liep alles vlot in de bediening om de voortgang van de ride gaande te houden.

Op naar de finish.

Met een goed gevulde maag, bijgevulde bidons beginnen de groepjes met tussenpozen van een aantal minuten aan de terugtocht richting het Friendship Sportscentre. De route gaat weer door het bos en over de heide. Via het mooie paadje tussen de Ankeveense Plassen door rijden de deelnemers langs de Vecht via Weesp langs het Amsterdam Rijnkanaal. Aangekomen bij het Flevopark in Amsterdam Zeeburg klimmen op de Schellingwoude bruggen, de bruggen die bedwongen moeten worden om de laatste zware kilometers naar het Friendship Sportscentre af te leggen. Bij het Friendship Sports Centre aangekomen worden de deelnemers verwelkomd met applaus een frisdrank, een biertje en een bitterbal als opmaat naar het wielerbuffet, een heerlijk pasta-buffet, met als toetje tiramisu. Als sluitstuk van de mooie wielerdag is er een wielerveiling onder leiding van Stefan Bolt, en Laurens Ten Dam met bijzondere wieleritems ten bate van het goede doel, de sportclub Only Friends.

Einde aan een mooie wielerdag.

Ja, de tweede editie van de LtD with Friends 2019 was zeer geslaagd met mooi weer, leuke deelnemers, lieve vrijwilligers, een schitterende route, en een fantastische opbrengst van €23.000,- voor de sportende kids van de sportclub Only Friends.

Met veel dank aan iedereen die deze dag  mogelijk gemaakt hebben.

We kijken nu al uit naar de editie LtD with Friends 2020 !