Eerste sport- en speldag bij Only Friends Utrecht

In september gaat Only Friends Utrecht ook al weer haar 4e seizoen in en in navolging van Only Friends (Amsterdam) organiseerde Utrecht voor het eerst een sport- en speldag aan het einde van het huidige sportseizoen.

Karin den Balvert en onze Myron op het podium tijdens de opening

Op het schitterende complex van o.a. atletiekvereniging Hellas en als gastheer de SVDU (scheidsrechters vereniging district Utrecht) met hun mooie en gezellige clubhuis, ging de spel- en sportdag vanaf 10.00 uur van start. De start werd gegeven door middel van het geluid van een nieuwe toeter in welke Teun (lid van Only Friends Utrecht) en onze Myron mochten knijpen. Teun kreeg de eer omdat hij binnenkort een “transfer” maakt naar DVSU in Utrecht om aldaar in een G-team te gaan voetballen. Ook dat is Only Friends; een kind krijgt zelfvertrouwen, begint een sport erg leuk te vinden, ontwikkelt zich en maakt dan de stap naar een andere club. En hoe mooi is het dan dat, ondanks het “verlies” van een lid, Teun zo mooi wordt uitgeluid.

Myron en Teun met de toen nog niet uitgepakte nieuwe toeter

Onze Myron was te gast en als jongeman met wie het allemaal begonnen is, werd hij natuurlijk op het podium gevraagd en richtte hij een aantal woorden tot de kinderen, ouders/verzorgers en vrijwilligers van Only Friends Utrecht. Ook daarin zien we dat Myron zich in een enorm tempo aan het ontwikkelen is en zijn hand er niet meer voor om draait om grote menigten toe te spreken. Wat een topper!

In totaal waren zo’n 10 spellen/sporten opgesteld zoals o.a. handboogschieten (op het mooie doek dat door onze creatieve man was gemaakt), race running, voetbal, opblaasbaan en jeu de boules. Voor ieder wat wils en daar werd dan ook met veel plezier en enthousiasme gebruik van gemaakt. Ook waren er contactmomenten met vrijwilligers en ouders.

Een ouder: “Mijn zoon vindt het fantastisch om te sporten bij Only Friends Utrecht en had vanwege zijn beperking nooit ergens anders kunnen sporten. Hij voelt zich hier fijn, veilig en de kinderen gaan super met elkaar om. Een warm bad en daar wil ik de oprichter van Only Friends (onze Dennis) enorm voor bedanken”.

Om 12.00 uur ging de eindtoeter en kwamen de kinderen moe maar zeer voldaan terug naar het terras. Daar was inmiddels de wethouder Sport van Utrecht, de heer Maarten van Rooijen, aangekomen en een speech hield waarin hij meldde dat het zeer belangrijk is dat iedereen, met de nadruk op iedereen, kan sporten en dat hij zich daar altijd voor zal inzetten. Hoe mooi klinkt dat?

Wethouder Maarten van Rooijen onthult een mooie cheque

Na zijn speech kregen alle kinderen een medaille, immers iedereen is een kampioen, en een heerlijk ijsje terwijl het zonnetje voorzichtig begon te schijnen. Wat een mooie editie van de eerste sport- en speldag van Only Friends Utrecht. Een diepe buiging voor de organisatie en de vele vrijwilligers!