Eric van der Burg ontvangt Penning en geeft deze aan Friendship Sports Centre

Eric van der Burg, voormalig wethouder Sport, die afgelopen maart na 32 jaar afscheid nam van de Amsterdamse politiek, heeft donderdagin de Stadsschouwburg van Amsterdam de tiende Penning Sportraad Amsterdam 2019 in ontvangst mogen nemen.

Genomineerden voor de Penning met rechts Eric vd Burg en tweede van links, Etienne Spee

Tijdens zijn dubbele termijn als wethouder promoveerde hij sport naar de eredivisie van de Amsterdamse gemeentepolitiek en toonde zich hiermee zowel een visionair bestuurder als een pragmatisch politicus. Als geboren en grotendeels getogen Amsterdammer wist hij namelijk als geen ander wat sport betekent voor onze stad, voor de opgroeiende jeugd, de samenhang en leefbaarheid in de wijken en de gezondheid van de inwoners. Ook van Only Friends en haar FriendshipSports Centre was hij een groot fan en regelmatig bezoeker.

De Penning

De Jury van de Penning Sportraad ziet in Eric een onvermoeibare en inspirerende ambassadeur van de Kracht van Sport en van de sportstad Amsterdam. Hij motiveert mensen elkaar te helpen en oog te hebben voor de onopvallende krachten in de stad, en in de sport. Eric gelooft in een Amsterdam waarin iedereen (ook kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking) deelneemt en er toe doet. En hij begrijpt als geen ander dat sport een prachtig en effectief instrument is om dit te kunnen realiseren. Dat bleek eens te meer tijdens de uitreiking.

Met de toekenning van de Penning was de voormalig wethouder zeer verheugd, maar hij emotioneerde de aanwezigen en zichzelf toen hij in zijn dankwoord de inzet van de andere genomineerden en in het bijzonder het Friendship Sports Centre roemde. Hij eindigde met de uitspraak richting het Friendship Sports Centre en haar directeur, Etienne Spee: “Deze Penning komt bij jullie te staan!”. Een veelzeggend gebaar van Eric van der Burg waarvoor wij een diepe buiging maken en hem nogmaals langs deze weg bedanken. For ever Friends!