Twee Only Friends teams deden mee aan Friends Cup Toernooi

De Ajax Foundation organiseerde voor de 2e keer het Friends Cup Toernooi op de Toekomst, het trainings- en opleidingscomplex van Ajax. Ook twee teams van Only Friends deden mee. Hoe gaaf is dat?

Spelers gaan met de Ajax-bus op weg naar de Toekomst

De spelers van onze JG1 en JG2 werden met de spelersbus van Ajax opgehaald en naar de Toekomst gebracht. Hoe leuk is dat al niet? Wat een belevenis voor de jonge sporters. Als echte Ajacieden, en dat zijn ze per slot van rekening ook, kwamen ze trots aan op de Toekomst.

Aldaar waaide een oerhollands guur windje en bleek dat de medewerkers van Ajax druk bezig waren om de door de storm stuk gewaaide boarding te verwijderen/herstellen en de veldjes bespeelbaar te maken voor alle kanjers.

Teams en begeleiding gebroederlijk op de foto

Wie waren al die kanjers? Clubs als FC Utrecht, ADO Den Haag en NEC waren aanwezig met hun G-teams. John Heitinga, oud voetballer en tegenwoordig trainer/coach van de O-19 (a.s. donderdag aanwezig met z’n allen bij Only Friends) maar vooral ook ambassadeur van de Ajax Foundation, heette iedereen in het programmaboekje welkom; een boekje dat vol stond met foto’s van onze kanjers. Want ja, wij waren natuurlijk de gastheren en de thuis spelende club.

Ook tijdens het toernooi geselden de wind en regen all kanjers maar zij zijn wel wat gewend dus trotseerden zij de natuurverschijnselen en speelden diverse mooie potten. De JG1 won 2 wedstrijden, speelde 1 gelijk en verloor er 1. De JG2 won 2 wedstrijden en verloor er even zoveel. Ondanks veel fysieke tegenstanders een mooi resultaat met ook nog eens mooi en verzorgd voetbal. Beide teams werden 3e in hun poule en moesten tegen elkaar spelen om de 5e en 6e plaats. Wederom een mooie wedstrijd waar de Ajax-kwaliteit van voetbal de boventoon voerde. JG1 scoorde in de laatste minuut (wat hebben we toch met de laatste minuut als Ajax zijnde) 2-1 en daarmee de 5e plek pakte en de JG2 logischerwijs de 6e.

Maar wat een mooie dag weer! Wat een sportiviteit en ervaring weer! En dan ook nog tussendoor op de foto met de landskampioenschaps-schaal van onze grote broer. Hoe cool is dat?

Langs deze weg bedanken we onze partner de Ajax Foundation voor de voortreffelijke organisatie en de gezellige dag. For ever Friends!

Met z’n allen op de foto met DE schaal