Laurens ten Dam Ride (1e editie) ten bate van Only Friends zeer succesvol

Al een tijdje was Only Friends op zoek naar een mooi publieksevent en als het er dan uiteindelijk van komt en ook nog met de hulp van kanjer Laurens ten Dam is het helemaal top!

Fietsen staan gereed voor de LtD Ride

Een publieksevent is een event waar iedereen aan mee kan doen en waarvan de opbrengst naar het goede doel, in ons geval Only Friends, gaat. Voor iedereen leuk om aan mee te doen en voor Only Friends brengt dat geld in het laatje. Wielerliefhebber Roy Gebbink (de broer van onze Dennis) ging om de tafel met o.a. Paul Santen, coryfee Jan Derksen en toen Laurens ten Dam een presentatie van Myron (Gebbink) over Only Friends had gezien en gehoord, sloot laatstgenoemde zich aan bij het groepje. Laurens sloot zich niet alleen aan maar nam het heft voor een deel in handen en wilde het graag de Laurens ten Dam Ride (LtD Ride) laten heten en dat niet voor één keer maar het liefst vele jaren achter elkaar.

Fietsers gaan onderweg voor een parcours van 110 kilometer

Ruim 130 wielrenners meldden zich aan voor de LtD Ride en zondag 18 november was het zover. In de vroege ochtend sprongen ze op hun fiets en reden een mooi uitgezet parcours op tal van ondergronden van een slordige 110 kilometer. Halverwege in Lage Vuursche stonden er overheerlijke pannenkoeken klaar en werden de eerste ervaringen uitgewisseld. Daarna werd weer de fiets gepakt om terug te rijden naar waar ze begonnen waren: bij Only Friends op haar prachtige Friendship Sports Centre.

Schitterend sfeerbeeld van de 1e Laurens ten Dam Ride

Moe maar zeker voldaan ging men in het onlangs gerenoveerde clubhuis aan de FEBO-bitterballen en heerlijk bokbier van Ruhr Gold. Vervolgens werden Dennis en Myron op kundige en humoristische wijze geïnterviewd door niemand minder dan Eric Corton en ging het dak er af toen Laurens ten Dam zijn handtekening zette onder het ambassadeurschap van en bij Only Friends. Een heerlijk stampotbuffet, gemaakt door onze eigen chef kok Peter Bak, completeerde het geheel.

Myron (Gebbink) links met de nieuwe ambassadeur , Laurens ten Dam

Het bleef nog lang positief onrustig in het clubhuis! Hoe leuk is dat!