Only Friends naar Wenen: een weekend om nooit meer te vergeten

Afgelopen weekend was Only Friends met maar liefst 3 teams op een internationaal voetbaltoernooi in Wenen. Hoe gaaf is dat?! En het was gaaf!!

Al weer voor het 2e jaar werd Only Friends uitgenodigd door Rapid Wien om deel te nemen aan een internationaal toernooi in Wenen. Dit keer mochten we zelfs 3 teams inschrijven en dat hebben we dan ook met graagte gedaan. Al weken van te voren zijn diverse voorbereidingen getroffen voor deze reis, waren de spelers al helemaal hieper de pieper en keken ze uit naar deze reis en het toernooi.

Afgelopen vrijdag (25/5) verzamelden we om 4.30 uur (jaja, u leest het goed) op Schiphol alwaar door TUI (onze vaste reisorganisatie) een aparte incheckbalie was geregeld en dames ons keurig begeleidden. Nadat er afscheid was genomen van de ouders (met bij sommige ouders een traantje), gingen we door de security-check en op weg naar de gate. Geweldig om te ervaren zijn de discipline en hulpvaardigheid die de spelers (allemaal jongens en één jonge dame) hebben! Als begeleider heb je als het ware een makkie om deze ruim 30 kids te begeleiden en daar kunnen heel veel andere kinderen een groot voorbeeld aan nemen. Nadat iedereen aan boord was, werd de luchtreis onder veel gejuich en plezier aangevangen. Even was het schrikken dat het hoosde van de regen toen we in het mooie Wenen aan kwamen maar de diverse weer-apps gaven al aan dat het spoedig droog zou worden en dat gebeurde ook.

In het hotel werd eerst de dorst weggespoeld en werden de spelers voorzien van een gezond tussenmaaltijdje en daarna gingen we naar het stadion van Rapid Wien om met z’n allen het selectie-team aan te moedigen dat ’s middags al een eerste wedstrijd moest spelen. Na een heerlijke lunch in het stadion was het dan zo ver: Only Friends – Rapid Wien. Veel spelers kenden elkaar nog van vorig jaar en werd er volop ge-high-fived. Ook aan die sportiviteit, waar het gehele toernooi overigens bol van stond, kunnen nog vele valide kinderen wat van leren. Een spannende wedstrijd werd het en uiteindelijk stond er een 3-2 voor Rapid Wien op het scorebord. Iedereen, ook de tegenstander, was er van overtuigd dat dat net zo goed andersom had kunnen zijn. Maar iemand zei terecht: “alleen het hier zijn en mee doen is al mooier dan per definitie winnen”. Overigens waren onze speciale gasten Biente Taekema (ABN AMRO en trouwe Friend) en Sietze van Seijen (Ajax en klik hier voor verslag op Ajax site) al met ons mee gevlogen en genoten volop. Over Ajax gesproken: we voetbalden in Wenen welhaast vanzelfsprekend als Ajax | Only Friends (in dus onze echte Ajax tenues) tegen de teams van o.a. Southampton, Club Brugge, Hansa Rostock, Hannover 96, Sankt Pölten en Torino.

Na een heerlijke nachtrust en een vroeg maar heerlijk ontbijt, gingen we weer met onze “eigen” bus richting het stadion van Rapid alwaar op de zeer mooie velden om het stadion het totale toernooi werd gespeeld. Wat een passie, wat een sportiviteit, wat een plezier, wat een vreugde!!! Kippenvelmomentjes alom en hier en daar werd een positief traantje weg gepinkt. Via live stream werden vele ouders in Nederland op de hoogte gehouden. Beide G-teams deden het super op zaterdag en … ons 1e team (hier in Nederland G3 geheten) in het bijzonder want die wonnen al hun wedstrijden. Een explosie van vreugde ontstond na het laatste fluitsignaal. Europees Kampioen! Geweldig! Om nooit meer te vergeten! Bij de prijsuitreiking gingen de boys terecht nog een keer helemaal uit hun dak en applaudisseerden alle aanwezigen massaal voor ons. Ajax | Only Friends heeft opnieuw veel indruk gemaakt (niet alleen door de prestaties) en zijn we een graag geziene gast op dit toernooi. Sterker nog: de uitnodiging voor volgend jaar hebben we al weer binnen!! Hoe cool is dat?!

Op zaterdagavond werd in het hotel gezamenlijk, dus ook met de andere clubs, gekeken naar de Champions League Finale en waren de aanmoedigingen voor Real Madrid en Liverpool niet van de lucht. Wat top en gezellig!

Op zondagochtend mochten we wat later ontbijten omdat het selectie team zich keurig geplaatst had voor de wedstrijd om de 3e en 4e plaats waardoor die wat later op de dag zou zijn. Wederom heerlijk ontbeten en met z’n allen ons selectie team aanmoedigen die de strijd aanging tegen Southampton. Ook deze pot werd overtuigend gewonnen (6-2), daarmee een 3e plaats in de wacht gesleept en weer een beker erbij. Een 4e beker was voor onze Kees (Scholten) die uitgeroepen werd tot speler van het toernooi. Hoe gaaf?! Het feest kon niet op!!

Nadat we van iedereen afscheid hadden genomen, zijn we met z’n allen nog even de stad in geweest voor sight seeing, wat laatste souvenirs en …. 42 Big Mac Menu’s bij McDonald’s. Niet echt een sportmaaltijd maar dik verdiend door de boys en girl! Na een ietwat vertraagde terugreis (met opnieuw heel veel lol, ook met de andere passagiers in het vliegtuig) kwamen we moe maar zeer voldaan aan op Schiphol alwaar we door vele ouders op een ware huldiging in de aankomsthal werden getrakteerd. Wederom kippenvel en vreugdevolle taferelen. Maar ja, met 4 bekers en een heuse Europese Kampioen is dat natuurlijk niet gek! Na vele knuffels ging iedereen naar huis maar…één ding is zeker iedereen zal hier nog lang, zo niet voor altijd, aan terug denken. Wat een fantastisch weekend in alle opzichten!

Langs deze weg willen we, nogmaals, alle begeleiders bedanken voor hun inzet en liefdevolle verzorging/begeleiding van de kids! Jullie zijn helden! Ook een woord van dank aan Biente en Sietze dat jullie als special quests met ons mee wilden. Dank!

                             Only Friends in Wenen: een weekend om nooit meer te vergeten!!                                   

Deze slideshow vereist JavaScript.