Nieuw kunstgrasveld voor Only Friends

Velen zullen de afgelopen weken gezien hebben dat er hard gewerkt is aan het aanleggen van een nieuw kunstgrasveld bij Only Friends op ons Friendship Sports Centre. Hoe cool is dat!

Ontmanteling van het oude veld

Aanleg van nieuwe veld incl nieuwe verlichting

In 2010 werd ons prachtige sportcentrum (toen nog Ronald McDonald Only Friends Centre geheten) geopend door prinses Marilène, Marco van Basten en (de belangrijkste) onze Myron (Gebbink) en was o.a. één van de faciliteiten een mooi kunstgrasveld. Toentertijd is gekozen voor een zogeheten zand ingestrooid hockey kunstgrasveld. We hebben daar jaren heerlijk met diverse sporten op kunnen spelen maar door de steeds verdere groei van onze voetbalafdeling, rees steeds meer de vraag of dit veld niet een voetbal-kunstgrasveld zou moeten zijn. Ook om het natuurgrasveld aan de voorkant van het gebouw niet overmatig te belasten.

Na veel wikken en wegen, zoeken naar financiële support en het vergelijken van offertes, hebben we de knoop doorgehakt. De afgelopen tijd is er met veel mankracht gewerkt aan het zo snel als mogelijk aanleggen van het nieuwe veld en tevens het veld te omringen van keurig hekwerk. Daardoor kunnen er ook officiële wedstrijden gespeeld worden op het nieuwe kunstgrasveld. Voor alle duidelijkheid: we zullen ook met andere sporten dan voetbal blijven sporten op het nieuwe veld zoals bv met honkbal.

Sponsoren en deelnemers aan de Benefit Night

Op de hekken langs het veld zijn borden aangebracht met daarop de namen van sponsors van het veld en tevens een bord met de namen van bedrijven die tijdens de laatste Benefit Night financieel hebben bijgedragen zoals tafel-, en veilingitem kopers. Een deel van het de opbrengsten van de Benefit Night is dus gebruikt voor de aanschaf van het nieuwe kunstgrasveld.

Het Johan Cruyff Court krijgt face lift

Het vorige kunstgrasveld is in delen gebruikt om het Johan Cruyff Court van een nieuwe onderlaag te voorzien zodat aldaar met veel plezier ook gesport kan worden o.a. door de hockeyafdeling op een iets kleiner veld.

Al met al weer een mooie mijlpaal in de toch al mooie geschiedenis van Only Friends en het Friendship Sports Centre. Hoe mooi is dat?!