Mooie Ajax More than Friends day bij Only Friends

De Ajax Foundation organiseerde woensdag samen met Only Friends de Ajax More than Friends day.

De sportdag-voorheen de Ajax Foundation G-dag-was special bedoeld voor jeugd en jongvolwassenen met een fysieke of verstandelijke beperking. Vrijwel de hele Ajax-selectie was ’s middags present op ons complex in Amsterdam. Ook de selectiespelers van Jong Ajax en de Ajax vrouwen mengden zich tussen de sportende youngsters.

Tijdens de sportieve dag konden deelnemers samen met de spelers en speelsters van Ajax kennismaken met verschillende sporten. Naast voetbal stonden onder meer atletiek, (rolstoel)basketbal, kickboksen, judo en tennis op het programma. Heini Otto vertolkte woensdag bij dit evenement de rol van spreekstalmeester. Ook John Heitinga mengde zich tussen de sportende Ajacieden. Heitinga is naast trainer van Ajax O-19 ook ambassadeur van de Ajax Foundation.

Dat de sportdag zich afspeelde op ons complex was logisch. Ajax heeft een meerjarige samenwerkingsovereenkomst met Only Friends.

De populairste Ajacieden in de selectie van Erik ten Hag kwamen woensdag overigens nauwelijks aan sporten toe. Het uitdelen van handtekeningen nam vaak veel tijd in beslag. Het evenement werd ondersteund door maatschappelijk partner ABN AMRO.