Only Friends 18 jaar!

Het is al weer 18 jaar geleden dat Dennis (Gebbink) met 8 jongetjes en 2 voetballen begon met Only Friends. Wat gaat de tijd toch snel en wat is er inmiddels een hoop gebeurd.

Op 9 februari 2000, dus 18 jaren geleden, begon Dennis met Only Friends, een voetbalclub voor kinderen met een beperking. In een hoekje van een veld van de mooie Amsterdamse voetbalclub AFC, waar Dennis in het 1e speelde, ging hij aan de slag met een klein groepje jongetjes en een paar voetballen.

Only Friends kreeg alom bekendheid/waardering en groeide gestaag. Inmiddels 18 jaar verder is de voetbalclub Only Friends uitgegroeid tot een omniclub met maar liefst 25 sporten. Dagelijks mogelijk gemaakt door 150 fantastische vrijwilligers en 50 dito stagiaires. Ondersteund door geweldige ambassadeurs en sponsoren, is Only Friends een bloeiende en gezonde club. Naast de sporten heeft Dennis inmiddels ook Friends at Home (na-schoolse activiteiten en vanaf 2 april “Zigzag Zorg voor Friends” geheten), Friends at Work (mogelijkheid voor jongeren met een beperking te werken op ons eigen Friendship Sports Centre), Friends in Shape (succesvol obesitas-programma) en Older Friends (sporten met vitale oudjes) gerealiseerd.

Vandaag sportten de vitale oudjes van Older Friends en na afloop werd genoten van koffie met verjaardags-gebak. Uit volle borst werd het “Lang zullen we leven gezongen”; hoe leuk is dat!

Dennis zag het aan met een grote glimlach op zijn gezicht en zei: “ik wil graag dat Only Friends 100 wordt en daar gaan we met z’n allen voor”.