Sinterklaas en zwarte Pieten op bezoek bij Only Friends

Ook dit jaar is Sint met zijn Pieterbazen bij Only Friends langs gekomen. Wat een feest! Zowel bij de kinderen op woensdag en bij de “oudjes” op vrijdag.

Niet zoals voorgaande jaren wist Sint de weg naar Only Friends moeilijk te vinden maar kwam op tijd en met de lift aan in het clubhuis met een (steeds groter wordende) groep zwarte Pieten.

Met veel gejuich werd Sint in het bomvolle en gezellige clubhuis welkom geheten. Sint werd direct overladen met prachtige tekeningen, gedichten, verlanglijstjes en … zong onze Younes voor hem. Hoe leuk is dat! Sint sprak met een aantal kindjes vanuit een echte Sinterklaas-stoel en zette Ineke en Olga ( de dames achter de bar die iedere woensdag voor ons klaar staan) in het zonnetje.

Ondanks het feit dat Sinterklaas weer een jaartje ouder is geworden, is Sint nog erg fit en energiek. De beentjes gingen dus bij hem maar ook bij zijn Pieten in de lucht en werd er gedanst met en door iedereen. Ook een heuse polonaise werd ingezet en Sint had wederom totaal geen zin om weg te gaan. Het “dag Sinterklaasje” moest zelfs tweemaal ingezet worden. Hoe grappig is dat! Maar ja…er zijn in Nederland natuurlijk nog meer kinderen.

Twee dagen daarna was Sint met 3 Pieten alweer op het Friendship Sports Centre en bezocht Older Friends. De ouderen (maar jonkies vergeleken bij Sint) vonden het prachtig, de lachsalvo’s waren niet van de lucht en Sint deed mee met tal van Oud Hollandse-spelletjes die deze dag voor Older Friends waren geregeld. Daarna at hij met “de oudjes” heerlijke broodjes half-om, filet americain en oude kaas. Wat was het allemaal weer goed geregeld voor Sint, zijn Pieten en de Older Friends. Na nog een aantal moppen en gekkigheden verliet hij al polonaise lopend Only Friends met de mededeling dat hij volgend jaar zeker weer terug komt.