Framevoetbal bij Ajax | Only Friends

Voetbal is al jaren de grootste sport in Nederland, wordt niet voor niets vaak “volkssport” genoemd en kennen we in vele soorten. Senioren, junioren, pupillen, dames, G-voetbal en veteranen, om er maar een paar te noemen. Maar nu ook frame voetbal.

Voetballen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zo zijn er kinderen die vanwege hun lichamelijke beperking gebruik moeten maken van een rollator/looprekje of die grotendeels in een rolstoel zitten. Voor deze doelgroep is er een nieuwe voetbalvorm opgezet, die ervoor zorgt dat deze kinderen niet langer buitenspel hoeven te staan. Bij framevoetbal staan plezier en bewegen centraal. Druk voor een mooi filmpje op de volgende link; frame voetbal.

De Mytylschool in Rotterdam (die frame voetballers op hun school heeft) heeft contact opgenomen met Only Friends om te komen tot een wedstrijd. En aangezien wij een samenwerking hebben met Ajax werd het een heuse Ajax | Only Friends – Feijenoord ontmoeting.

Afgelopen zaterdag 14 oktober was het zo ver op onze eigen thuisbasis; Friendship Sports Centre.

Frame voetbal wedstrijd: AJAX | Only Friends – Feijenoord  

 Wat een plezier, wat een enthousiasme en wat een vriendschap! Daar kunnen de profs en supporters van Ajax en Feijenoord nog wat van leren. Uiteindelijk bleek dat onze vrienden uit Rotterdam net iets behendiger en verder zijn met frame voetbal en met een terechte 1-4 terug keerden naar de Maasstad. Maar niet voordat er met elkaar heerlijk werd gegeten en gedronken in het clubhuis van Only Friends.