Only Friends op toernooi in Wenen

Only Friends heeft in december een samenwerkingsovereenkomst getekend met Ajax dat vanaf komend voetbalseizoen in gaat maar reeds nu worden we als Ajax/Only Friends al uitgenodigd voor toernooien in het buitenland. Afgelopen weekend waren we in Wenen!

Inmiddels al weer een tijdje geleden werd Only Friends door Ajax gevraagd om een invitatie voor een toernooi in Barcelona in ontvangst te nemen. Toentertijd al een geweldige belevenis en heeft er mede voor gezorgd dat er een heuse samenwerking tussen Ajax en Only Friends is gesloten (zie eerdere berichten in december 2016). De samenwerking behelst dat de Only Friends voetbalteams volgend seizoen (aanvang september) als Ajax/Only Friends de competitie in gaan en in Ajax tenues zullen spelen. In het buitenland is dit ook niet ongemerkt gebleven en werden we door Rapid Wien uitgenodigd op een internationaal toernooi in Wenen.

Afgelopen vrijdag vlogen 2 teams met trainer/coaches naar Wenen om aldaar ’s middags al de eerste wedstrijd te spelen op het schitterende complex van Rapid Wien. Het toernooi kende tegenstanders als o.a. FC Zurich, Club Brugge, Bayer Leverkusen, Southampton, AIK Stockholm, Austria Wien en natuurlijk Rapid Wien zelf. Fantastische clubs en stuk voor stuk uitkomend in de hoogste competities in hun landen. Op zaterdag hadden we een overvol programma met als hoogtepunt ook wedstrijden in het immense, gloednieuwe stadion van Rapid. De spelers keken hun ogen uit en voelden zich echte profs. Wat een belevenis, wat een plezier, sportiviteit en vriendschap!

Tussen de middag zorgde de organisatie voor heerlijke sportlunches met de nodige koolhydraten om de spieren weer een boost te geven. De organisatie van het gehele toernooi zat sowieso fantastisch in elkaar. Strak en goed schema, busvervoer van en naar het hotel, prima hotel, uitstekende scheidsrechters, gastvrouw voor Only Friends die de gehele tijd bij ons was en een gezellige afsluitende zaterdagavond met alle teams in een grote pub waar gezamenlijk naar de Champions League-finale werd gekeken.

Onze Max, beste keeper van het toernooi

Sportief gezien deed Only Friends het ook goed met prima wedstrijden tegen diverse sterke tegenstanders en uiteindelijk een 4e en 6e plaats in de poules. En…werd onze Max (van der Struijf) uitgeroepen tot beste keeper van het toernooi. Hij werd zelfs gevraagd door Rapid Wien om in Oostenrijk te komen voetballen maar daarvoor heeft Max bedankt. Hij blijft liever bij ons!

Zondagavond werd de terugreis ingezet en landden de teams na een goede vlucht (enigszins opgeschrikt door een heftig (met handen en voeten) dromende keeper Michael Prinse) op eigen bodem.

Onze Jordy bij de persconferentie

De spelers en trainer/coaches keerden moe maar zeer voldaan terug naar hun eigen huizen. Wat een fantastisch weekend hebben we met z’n allen mee gemaakt. Nogmaals dank aan Rapid Wien en aan allen die hier een steen toe bijgedragen hebben. Op naar het volgende toernooi in Spanje!