Matthijs en zijn moeder (Anne) bij Koffietijd

Wie kent het gezellige ochtend programma Koffietijd niet en de leuke presentatrices?

Vanochtend waren Matthijs van Houten (lid van Only Friends) en zijn moeder Anne in de uitzending bij Quinty Trustfull. Ze spraken met elkaar over het volgende.

Elk jaar krijgen zo’n 6000 mensen in Nederland de diagnose epilepsie. Afgelopen jaar werd Matthijs geopereerd aan zijn hersenen en is inmiddels officieel epilepsievrij. Zijn moeder schreef een boek over deze heftige periode: Verder met de helft. 

Toen Anne zwanger was van Matthijs, heeft ze ongemerkt een cmv-infectie opgelopen. Het cmv-virus is een veelvoorkomend virus, meer dan de helft van de Nederlandse bevolking heeft een infectie met dit virus gehad, maar meestal merk je daar niets van. Zoals Anne in haar boek beschrijft heeft Matthijs de ‘jackpot’: hij heeft er veel aan overgehouden. Sinds een jaar kreeg hij last van epileptische aanvallen. De neuroloog adviseerde om de linkerhersenhelft van Matthijs als het ware ‘uit’ te zetten. De operatie verliep heel goed en inmiddels bruist Matthijs weer van de energie.

Klik op gemist om de uitzending nog een keer te zien.