Deaf Friends Day 2017 was een topdag

Zondag 26 maart jl. werd de 1e Deaf Friends Day georganiseerd door o.a. en bij Only Friends. Het werd een topdag en vraagt ooit om herhaling.

Streetdance in de buitenlucht

Op initiatief van Only Friends (onze eigen Myron Gebbink) en Maaike Ferf Jentink werd deze dag georganiseerd in nauwe samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Dovensport Bond (KNDSB). Maaike kennen we al een tijdje van het geven van basketbal op de vrijdagavond aan dove mensen en van de cursus gebarentaal die zij aan tal van vrijwilligers van Only Friends geeft.

De Deaf Friends Day werd georganiseerd om dove en slechthorende sporters kennis te laten maken met Only Friends en ons mooie sportcentrum, Friendship Sports Centre. Meer dan 100 sporters kwamen op deze dag af en trainers van de KNDSB en Only Friends hebben de diverse sporten begeleid. De sporten waar men uit kon kiezen waren voetbal, hockey, (rolstoel-)basketbal, boogschieten, streetdance, atletiek, kickboksen en volleybal.

Heerlijk gezamenlijk buffet na afloop

Een mooie dag die eindigde met een heerlijk buffet samengesteld door onze eigen keukenbrigade. De reacties op deze dag waren van zowel sporters als ook ouders en begeleiders erg enthousiast. Alleen dat is al een reden om het wellicht ooit weer eens te herhalen!