Volop sport en spel op gezellige Jacques Parson-dag

Afgelopen woensdag werd de jaarlijkse Jacques Parsondag gehouden bij Only Friends. Dit is de jaarlijkse sport-, spel- en feestdag voor alle leden van Only Friends.

Dennis met Parsons

Jacques Parson, onze Dennis en Rena Parson

Toen onze Dennis (Gebbink) 16 jaar geleden begon werd hij enorm gesteund, in allerlei opzichten, door Jacques Parson. Jacques was de werkgever van Dennis op dat moment en is directeur/eigenaar van Kappé International, bekend van de parfum-, en cosmeticawinkels op de luchthaven Schiphol in het See Buy Fly-gebied.

Door de enorme steun van Jacques (die door Dennis nog steevast meneer Parson wordt genoemd) kon Dennis Only Friends laten groeien en bloeien en was Jacques ook de ondersteuner van de droom van onze Dennis om een prachtig sportcentrum (het Friendship Sports Centre) voor Only Friends te realiseren. In al de afgelopen 16 jaren, is Jacques zeer nauw betrokken geweest en gebleven. Naast 1e ambassadeur, is Jacques ook een groot sponsor en bestuursvoorzitter van Only Friends.JP-dag

Als dank voor wat Jacques allemaal heeft bekend voor Only Friends, heeft Dennis de Jacques Parsondag in het leven geroepen wat de jaarlijkse sport-, spel- en feestdag is voor de kinderen aan het einde van het sportseizoen. Afgelopen woensdag was het inmiddels al weer de 6e editie en het motto was deze keer: “Vriendschap; deelt smart, verdubbelt vreugde!”

Al aan het begin van de middag verzamelden zich zo’n 100 vrijwilligers (waaronder oud collegae van Dennis van Kappé) en na een mooie en heldere briefing van Dennis ging men aan de slag met het klaar zetten van de sporten en spellen, de geluidsinstallaties en de kramen voor shirts (ieder kind kreeg een mooi Jacques Parsondag shirt) en de rommelmarkt. Ook de politie was aanwezig met tal van spullen waar de kinderen op en in mochten.JP dag

Het werd een super leuke middag en voor een ieder was er wat wils. Sport, spel,  vaardigheidstestjes, “boeven vangen voor de politie”, op de foto als agent op een heuse motor, circus en natuurlijk niet te vergeten; paardje rijden!

Om 17.00 uur ging iedereen richting clubhuis waar Jacques Parson samen met  Esther Schouten (ambassadrice), wethouder Erik van der Burg en Niels Meijer (directeur Johan Cruyff Foundation) de kampioenen van Only Friends huldigden. Nadat alle kampioenen zich op het podium hadden geschaard, werd door iedereen het “Bloed, Zweet en Tranen” uit volle borst mee gezongen. Wat een gezelligheid, wat een feest, wat een blije gezichten!

En de dag was nog niet voorbij! Na de huldiging van de kampioenen trad Sharon Doorson op. Wat een leuke en lieve meid en wat een geweldige stem! Tezamen met twee dansers (Frank en Danny) gaf ze een spetterend optreden! Het dak ging er letterlijk (bijna) maar zeker figuurlijk van af bij het optreden van Sharon.JP dag

Daarna kreeg iedereen na haar optreden de kans om met Sharon op de foto te gaan. Iedereen ging uiteindelijk moe maar zeer voldaan naar huis na weer een fantastische Jacques Parsondag.

Dank aan alle vrijwilligers, stagiaires, de wethouder, Niels Meijer, Esther Schouten, Sharon en natuurlijk Jacques Parson die deze dag mogelijk en onvergetelijk maakten. Op naar editie 7!!