Only Friends Golftoernooi wederom groot succes

Afgelopen vrijdag 3 juni was het dan zover. De 4e editie van het Only Friends Golf toernooi: één van de fondsenwervende events die wij houden om zodoende geld binnen te krijgen om daar de sportactiviteiten van de kinderen mee te financieren.

Winnaars van diverse prijzen van de Only Friends Golfdag

Winnaars van diverse prijzen van de Only Friends Golfdag

Al een aantal weken van tevoren was het toernooi zo goed als uitverkocht en krijgt het breed al veel belangstelling. Naast het verkopen van de flights (zo heet een groepje van 4 mensen die met elkaar golfen), komen er ook zaken om de hoek kijken als het laten sponsoren van de prijzen en loterij-items, het verzorgen van de catering, het regelen van goody bags en de samenwerking met de golfbaan zelf. De golfbaan is overigens al die jaren Golfbaan Waterland Amsterdam, onze buren, en een fantastische partner.

Zo rond de klok van 9.30 uur kwamen de golfers ons clubhuis op het Friendship Sports Centre binnen en kregen ze een indrukwekkende presentatie van Dennis (Gebbink), onze oprichter. Na een rondleiding in twee groepen, gingen we met z’n allen op weg naar de golfbaan. Om 12.00 uur vond daar het startschot plaats en sloegen de flights hun balletjes af.

Tijdens de 18 holes werden de golfers verrast en verwend met heerlijke baancatering in de vorm van zalige FEBO kroketten, overheerlijke gehaktballetjes en fruitsalade. Dit in combinatie met bubbels, water en vruchtensap en dan hebben we de haringkar met Corenwijn nog niet eens genoemd. Daarnaast zorgden het mooie weer (niet te warm, niet te koud en windstil) en de gezelligheid voor een enorme sfeer. Iedereen kwam moe maar zeer voldaan rond 16.30 uur in het clubhuis van de golfbaan en ging aan het koude bier met bitterballen. Ondertussen werden er lootjes verkocht voor waanzinnige prijzen en ging de BBQ aan. Tijdens de heerlijke BBQ vond de trekking plaats van de loterij door onze eigen Mark (Bak) en werden de prijzen van het golftoernooi uitgereikt. Alles onder veel jolijt en in grote vriendschap en gezelligheid.

De winnaar van de 4e editie van het Only Friends Golftoernooi is de flight van VHC Jongens. Naast deze winnaar voelen wij, als Only Friends, ons ook een winnaar met de opbrengst van maar liefst €20.220,00!! En…meldde zich een nieuwe sponsor voor jaarlijks €10.000,00; hoe mooi, gaaf, cool is dat!!

Wij bedanken alle flight- en lootjes kopers maar ook de vele sponsoren als Kappe International, Golfbaan Waterland Amsterdam, Tenson, Ajax Foundation, VHC Jongens, Blokker, Amstel Hotel, EGO Company, Lovers, World of Delights, FEBO en Grand Cafe Amstel Hoeck.

Tot slot een mooie quote van een deelnemer: “het was weer een fantastische dag en volgend jaar zijn we er weer graag bij!” Daarna voegde hij de daad bij het woord om zich, net als anderen, alvast met een flight in te schrijven voor het toernooi van volgend jaar.

Noteer alvast maar: vrijdag 9 juni 2017, het 5e Only Friends Golftoernooi!