Only Friends Rolstoelbasketbal Kampioen van Nederland

Only Friends bestaat inmiddels al weer ruim 16 jaar en is ooit begonnen met voetbal maar snel kwam door ook rolstoelbasketbal bij. Enige jaren terug is die afdeling uitgebreid met een eredivisie-basketbalteam.

RolstoelbasketbalOns eredivisie-team doet het jaarlijks goed in de competitie zo ook dit jaar. In de reguliere competitie eindigden zij op een verdienstelijke 3e plaats en dat betekent een plek bij de “Final Four” dus play-offs voor het landelijk kampioenschap. De strijd in de halve finale ging tegen de nummer 2 uit de competitie Arrows ’81 uit Rotterdam en dat team werd met ruime cijfers aan de zogeheten zegekar gebonden. De finale was dus een feit!

In de finale, die in Ermelo werd gespeeld, moest de strijd aangebonden worden tegen de plaatselijke  club Devedo. Ondanks het “uit-nadeel” was het Only Friends-team duidelijk de bovenliggende partij en halverwege de wedstrijd stonden we dan ook met maar liefst 17 punten verschil voor.

Dan is het waken voor onachtzaamheid die toch een beetje tussen de oren gaat zitten. Devedo kwam dan ook terug tot een verschil van nog maar 5 punten. Only Friends rechtte de rug en in een bloedstollende eindsprint werd de eindzege behaald met uiteindelijk toch nog 9 punten verschil!

Het landskampioenschap voor Only Friends was daarmee bereikt!

Rolstoelbasketbal Kampioen van Nederland

Only Friends Rolstoelbasketbalteam Kampioen van Nederland

Van harte spelers, coaches, staf en natuurlijk supporters met dit fantastische resultaat! Chapeau! De enorme beker gaat een mooi plekje krijgen in de prijzenkast van Only Friends.