Zeer geslaagde Ajax Foundation G-dag

Wat een drukte, wat een gezelligheid, wat was het fantastisch op de eerste Ajax Foundation G-dag.

Ajax dag

Voetballen met Davy Klaassen

De Ajax Foundation G-dag beleefde een meer dan geslaagde editie. De hele woensdagmiddag (6 april) waren kinderen en jongeren met een lichamelijke- of verstandelijke beperking aan het sporten en plezier maken met spelers en stafleden van Ajax. Het weer zat niet mee maar dat mocht de pret niet drukken.

Met bezoek van de complete selecties van Ajax 1, Jong Ajax , de Ajax vrouwen en spelers van Ajax A1 en B1 van college de Toekomst, draaide het bij Only Friends in Amsterdam Noord op het Friendship Sports Centre natuurlijk vooral om voetbal. Maar er was meer, veel meer te beleven voor de deelnemers. Van rolstoelhockey via streetdance tot kickboksen: de meest uiteenlopende sporten kwamen aan bod.

Vrolijke gezichten

Op de foto met "good old" Dennis Bergkamp

Op de foto met “good old” Dennis Bergkamp

Vanwege de flinke regenbuien die over Amsterdam Noord trokken, viel het buitenprogramma een beetje in het water, maar gelukkig viel er ook binnen in de fraaie sportruimtes genoeg te doen. De vrolijkheid bleef zowel buiten als binnen van de gezichten af te zien. Logisch, want wanneer kun je op één dag basketballen met Lasse Schöne en Arek Milik, een selfie nemen met Mitchell Dijks of Daphne Koster, en een handtekening scoren van bijvoorbeeld Mike van der Hoorn? Precies: nooit! En wanneer zie je Davy Klaassen in een rolstoel zijn skills tonen? Precies: ook nooit!

Het zijn ingrediënten die van de Ajax Foundation G-dag 2016 (een samenwerking van initiatiefnemer Ajax Foundation met ABN AMRO en Only Friends) tot een unieke ervaring maakten. Voor deelnemers, maar zeker ook voor de Ajacieden, die zich zichtbaar vermaakten op het sportcomplex van Only Friends en alle tijd namen voor de kids. Een dag die ook nooit mogelijk was geweest zonder de inzet van alle fantastische vrijwilligers.

Ajacieden zwaaien vaarwel

Ajacieden zwaaien vaarwel

Frank de Boer:”Ik vind het hartstikke goed dat wij ons inzetten voor kinderen met een beperking. Ik hoorde dat de kinderen al weken met deze dag bezig waren. Dat is het mooiste.” 

Kijk voor meer nieuws van de mooie Ajax Foundation op Ajax Foundation en bekijk het geweldige filmpje van de Ajax Foundation G-dag hier.