Ajax-dag bij Only Friends groot succes

Wat een drukte, wat een gezelligheid, wat was het fantastisch op de eerste Ajax-dag bij Only Friends.

Dollen met Daphne Koster en geïnterviewd worden door Heini Otto

Ajax en Only Friends hebben, niet in de laatste plaats door ons aller Johan Cruijff, al jaren een goede band met elkaar en dit jaar kwam dat o.a. tot uiting in een heuse Ajax-dag bij Only Friends. Niet alleen voor de kinderen en jongeren van Only Friends maar ook voor kinderen met een beperking van andere voetbalclubs in de regio. Weken van overleg tussen Ajax, Only Friends maar ook ABN|AMRO (wie kent ze niet; de trouwe fans van Only Friends) gingen vooraf aan deze dag. Alles moest tot in de puntjes geregeld zijn voor de toppers van kinderen.

’s Ochtends vroeg was het al een behoorlijke bedrijvigheid op het sportcomplex, Friendship Sports Centre, van Only Friends. Diverse opblaasvelden, doeltjes, parcoursen, basketbaltorens, kickboksattributen, kraampjes en atletiekmaterialen werden klaar gezet. Rond het middaguur zag het er dan ook mooi en gezellig uit op het sportcentrum. Om 14.00 uur stroomden de kinderen binnen en om klokslag 15.00 uur stopten de bussen van Ajax bij de entree van het complex en kwamen de Ajacieden (zowel het 1e elftal. als Jong en Dames Ajax) onder luid gejuich en geflits van camera’s aangelopen. Menig handtekening en selfie werden al gescoord en dat ging zo’n beetje de gehele middag door.

Op de foto met "good old" Dennis Bergkamp

Op de foto met “good old” Dennis Bergkamp

Ajax dag

Voetballen met Davy Klaassen

Na een mooi welkomstwoord van onze Dennis, tezamen met Heini Otto (Ajax), verdeelden de kinderen en Ajacieden zich over de diverse sportonderdelen. Hoe gaaf was dat!! Samen basketballen met Davy Klaassen, streetdance met Joel Veldman, gefloten worden door Viktor Fischer en op de foto met Anwar El Ghazi. Ook de ouders van de kinderen, en dan veelal de moeders, lieten zich niet onbetuigd en gingen met de sterren van weleer op de foto zoals Frank de Boer, Dennis Bergkamp, Edwin vd Sar en Jaap Stam.                                 Het was werkelijk één groot (sport-) feest en wat genoten de kinderen maar ook de Ajacieden hiervan.

Frank de Boer:”Ik vind het hartstikke goed dat wij ons inzetten voor kinderen met een beperking. Ik hoorde dat de kinderen al weken met deze dag bezig waren. Dat is het mooiste.”                             Het uitgebreide artikel en een mooie video zijn hier te lezen en te zien.

Onze Dennis (Gebbink) sloot de dag af met een mooi dankwoord aan Ajax, ABN|AMRO en alle vrijwilligers van Only Friends die deze dag voor de kinderen met een beperking mogelijk hebben gemaakt. “Als meneer Cruijff dit gezien zou hebben, en wellicht keek hij van bovenaf mee, heeft hij genoten” aldus Dennis die daarmee aangaf dat wij Johan Cruijff nooit, en zeker niet op deze dagen, zullen vergeten.

Coole handtekening op het shirt van Lasse Schone

Coole handtekening op het shirt van Lasse Schone