Only Friends luidt de gong op de Beurs met ABN|AMRO

Afgelopen maandag was het weer zover (en het verveelt nooit); Only Friends mocht de gong weer luiden als begin van een handelsdag op de Beurs van Amsterdam. Dit keer met trouwe en warme vriend ABN|AMRO. Hoe leuk is dat?

Only Friends en ABN|AMRO luiden samen de gong

Only Friends en ABN|AMRO luiden samen de gong

De Amsterdamse effectenbeurs is een van de oudste financiële handelsbeurzen ter wereld. De belangrijkste graadmeters van de Amsterdamse beurs zijn de Amsterdam Exchange Index en de Amsterdam Midkap Index. Handel vindt plaats op werkdagen van 9:00 tot 17:30. De Amsterdamse beurs is in 1606 ontstaan toen de Vereenigde Oostindische Compagnie, een organisatie die in de 17e en 18e eeuw van de Nederlandse overheid het monopolie kreeg op de handel met Azië, als eerste bedrijf met verhandelbare aandelen ging werken. In 1851 werd de Amsterdamse Vereniging voor de Effectenhandel opgericht, die de aandelenhandel moest reguleren. Alleen leden van deze organisaties waren gerechtigd om deel te nemen aan de handel op de beurs. In 1912 vertrok de effectenbeurs naar een nieuw gebouwd pand aan Beursplein 5 naar een ontwerp van Joseph Cuypers. Belangrijkste reden hiervoor was de snelle groei van de effectenhandel.

Dit keer luidde Only Friends de gong om exact 09.00 uur met vrienden van ABN|AMRO. Zowel collegae van de Foundation alsook Young Bankers waren aanwezig en letterlijk werd gezamenlijk de gong geluid. Een mooi teken van vriendschap en…het heeft de Beurs geholpen want maandag sloot de handel met een plus (+) af (De Financiële Telegraaf:“Damrak sluit sterk af”). Onze dank gaat uit naar onze vrienden van ABN|AMRO en natuurlijk ook die van Euronext!