NIEUW Friends at Home; voel je thuis!

Door de veranderde schoolomgeving (onder andere continurooster) kunnen ouders in tijdnood komen om hun kind naar Only Friends te brengen. Friends at Home is er om deze zorg op zich te nemen en ouders en kinderen te ontzorgen.

Friends at Home

Friends at HomeOnly Friends heeft Friends at Home opgericht. Friends at Home biedt opvang, begeleiding en activiteiten aan kinderen en jongeren met een beperking. Ouders kunnen hun kinderen op laten vangen bij Friends at Home. Daar krijgen zij bijvoorbeeld huiswerkondersteuning, gaan zij onder begeleiding koken en eten/drinken ze wat. Er is tijd om naar muziek te luisteren, een spelletje te doen of om met elkaar te spelen. Er wordt vrijwel het hele jaar door gewerkt met verschillende thema´s. Denk aan thema´s als carnaval, winter, olympische spelen, dieren etc. Ook de actualiteit rondom het thema zal worden behandeld zoals bv “wanneer en waarom is carnaval ontstaan?”

Friends at Home draagt daarnaast bij aan de ontwikkeling van de kinderen. Kinderen hebben inspraak. Ze worden gevraagd mee te denken en vorm te geven aan het dagprogramma en de activiteiten. Op deze manier leren de kinderen ook samenwerken, deel uit te maken van een groep maar zeker ook voor zichzelf op te komen en leren ze gewaardeerd te worden hoe ze zijn. Vanuit Friends at Home wordt er ook gewerkt aan normen en waarden, groepsdoelen en persoonlijke doelen. De kinderen en jongeren kunnen zich hierdoor ontwikkelen, een sterker gevoel van eigen waarde opbouwen en daardoor ook krachtiger in het dagelijks leven staan.

Friends at home biedt de kinderen een veilige omgeving waar hij of zij zich thuis voelt. Zo kunnen kinderen uitrusten van de dag en hun verhaal kwijt.

Voor wie?

Voor kinderen en jongeren met een beperking van 5 jaar en ouder. Voor leden en niet leden van Only Friends.

Wanneer?

Friends at Home is gestart in november 2015. De opvang is van dinsdag t/m donderdag van 15:00 tot 18:00 uur (bij voldoende animo uitbreiding naar maandag en vrijdag mogelijk).Friends at Home

Waar?

De opvang zal plaats vinden in het clubhuis van Only Friends, op het Friendship Sports Centre te Amsterdam Noord (Beemsterstraat 652).

Vervoer naar en van Friends at Home

Het vervoer voor de kinderen vanuit school/werk naar Friends at Home wordt geregeld door de ouders en/of verzorgers zelf.

 

Informatie aanmelden en contact

Voor vragen, opmerkingen, af- en aanmeldingen kunt u contact opnemen met Friends at Home. De begeleiders van Friends at Home zijn bereikbaar op info@friendsathome.net en 06-46208012.

Wat kinderen en ouders vinden

“Ik zou iedere dag wel naar Friends at Home willen, het is er zo leuk. Iedereen is aardig en we doen allemaal leuke dingen.”

“Heerlijk dat onze kinderen het zo naar hun zin hebben. De opvang bij Friends at Home zorgt ervoor dat de druk en stress voor ons als ouder een stuk minder is, erg fijn!”

Voel je thuis bij Friends at home!