De 24e sport bij Only Friends komt er aan!

Trots en met blijdschap (het lijkt wel een geboorte en dat is het misschien ook wel een beetje) kondigde onze Dennis (Gebbink), oprichter van Only Friends de 24e sport aan!

Dit jaar bestaat Only Friends 15 jaar en zijn we ooit begonnen met 1 sport nl. voetbal. Al snel groeiden we uit naar een omni-club met vele sporten. Toen zo’n 5 jaar ons mooie sportcentre open ging, hadden we inmiddels 9 sporten. Door de enorme groei en bloei in de afgelopen jaren, zijn er vele sporten bijgekomen.

Nu staan we aan de vooravond van al weer de 24e sport. Hoe gaaf is dat? De sport is…….tatatata…..Aikido. Wat is Aikido?

Leraar Dennis Vorster met zijn zoontje in de Dojo

Leraar Dennis Vorster met zijn zoontje in de Dojo

Op Wikipedia staat: “Aikido (合気道 aikidō), letterlijk vertaald “de weg van het samenkomen met Ki”, is een Japanse krijgskunst met een sterk filosofische inslag, die in het begin van de 20e eeuw door Morihei Ueshiba ontwikkeld werd. Ueshiba, door aikidoka’s O’Sensei (de grote meester) genoemd, liet zich hierbij inspireren door de technieken van de Japanse samoerai en krijgskunsten en/of vechtsporten als jiujitsu en kenjutsu”. 

Aikido leert om ontspannen te reageren en mee te bewegen op de kracht van de aanvaller. De kinderen zullen straks worpen en klemmen oefenen en ze leren rollen en vallen. Na oefeningen word je soepel en leer je dat je niet sterk hoeft te zijn om de technieken te leren. Aikido is goed voor de conditie en leert je de mogelijkheden van je lichaam kennen. Aikido is geen vechtsport en kent geen wedstrijden of competitie. Je oefent de technieken om jezelf te verbeteren en niet om van anderen te winnen.Actiefoto 3e dan examen Dennis

Tijdens trainingen is het dus belangrijk dat er goed geluisterd wordt naar de aanwijzingen en dat je voorzichtig bent met de trainingsmaatjes. Aikido is vooral erg leuk om te doen en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Ook als je in een rolstoel zit ben je van harte welkom!

We richten ons op maandag 18 januari om te starten en wel van 17:00 – 18:00 uur. In ieder geval heten we Dennis Vorster als Aikido-leraar van harte welkom bij onze mooie club!