Jacques Parson-dag weer groot feest bij Only Friends

Afgelopen woensdag werd de jaarlijkse Jacques Parsondag gehouden bij Only Friends. Dit is de jaarlijkse sport- en feestdag voor alle leden van Only Friends.

Jacques Parson Dag 2015Toen onze Dennis (Gebbink) 15 jaar geleden begon werd hij enorm gesteund, in allerlei opzichten, door Jacques Parson. Jacques was de werkgever van Dennis op dat moment en is directeur/eigenaar van Kappé International, bekend van de parfum-, en cosmeticawinkels op de luchthaven Schiphol in het See Buy Fly-gebied.

Door de enorme steun van Jacques (die door Dennis nog steevast meneer Parson wordt genoemd) kon Dennis Only Friends laten groeien en bloeien en was Jacques ook de ondersteuner van de droom van onze Dennis om een prachtig sportcentrum voor Only Friends te realiseren. In al de afgelopen 15 jaren, is Jacques zeer nauw betrokken geweest en gebleven. Naast 1e ambassadeur, is Jacques ook een groot sponsor en bestuursvoorzitter van Only Friends.

Als dank voor wat Jacques allemaal heeft bekend voor Only Friends, heeft Dennis de Jacques Parsondag in het leven geroepen wat de jaarlijkse sport-en feestdag is voor de kinderen aan het einde van het sportseizoen. Afgelopen woensdag was het inmiddels al weer de 5e editie en het motto deze keer heette: “Vriendschap reikt je de hand, raakt je hart!”

Al aan het begin van de middag verzamelden zich zo’n 100 vrijwilligers (waaronder oud collegae van Dennis van Kappé) en na een mooie en heldere briefing van Dennis ging men aan de slag met het klaar zetten van de sporten en spellen, de geluidsinstallaties en de kramen met shirts (ieder kind kreeg een mooi Jacques Parsondag shirt) en drinken/hotdogs.

De kinderen werden vanaf 15.00 uur ontvangen door de vrijwilligers en niemand minder dan meneer Wijdbeens hielp daarbij. Nou ja? Helpen? Onder veel gelach en gejuich van de kinderen deed meneer Wijdbeens, op zijn gebruikelijke wijze, mee met de sporten en spellen.

Om 17.00 uur ging iedereen richting clubhuis waar burgemeester van der Laan met groot applaus werd ontvangen. Hoe gaaf is het dat de burgemeester ons op zo’n mooie dag komt bezoeken. En wat een geweldige en leuke burgemeester hebben wij! Samen met Jacques Parson, Dennis en bekende (ex-)topsporters als Michiel Kreek, Taeke Taekema, Esther Schouten en Nick Urbanus, huldigde de burgemeester de kampioenen van Only Friends. Tezamen met hen ging de burgemeester op de foto terwijl Luuk Schepers, onze vrijwilliger bij voetbal, het Bloed, Zweet en Tranen ten gehore bracht. Al eerder had Luuk samen met Mark Bak het Only Friends-clublied gezongen. Wat een gezelligheid, wat een feest, wat een blije gezichten!

En de dag was nog lang niet voorbij! Na de huldiging van de kampioenen trad het kinderkoor de Kickers op voor Only Friends. Dat kinderkoor hoort bij de top van Europa, wint menig festival en levert kinderen voor opera en balletvoorstellingen. Wat een mooie stemmetjes en dat allemaal zonder microfoon.

Het dak ging er letterlijk (bijna) maar zeker figuurlijk van af bij het optreden van Yes-R. Hij kreeg het clubhuis plat en werkelijk iedereen (dus ook de papa’s/mama’s, oma’s/opa’s en broertjes/zusjes) dansden en swingden mee op zijn geweldige muziek. Nadat iedereen na zijn optreden de kans hadden gekregen om met Yes-R op de foto te gaan, ging iedereen moe maar zeer voldaan naar huis na weer een fantastische Jacques Parsondag. Dank aan alle vrijwilligers, stagiaires, de burgemeester, de topsporters, Henk Jan (onze speaker), de Kickers, Yes-R en natuurlijk Jacques Parson die deze dag mogelijk en onvergetelijk maakten. Op naar editie 6!!