Aikido Goededoelentraining voor Only Friends

Van de week kwam er bij Only Friends weer een mooie mail binnen. Drie Aikido-leraren organiseren ieder jaar een Aikidotraining ten bate van een goed doel en dit jaar is dat Only Friends. Hoe geweldig is dat!

Aishinkai AikidoAikido (合気道 aikidō), letterlijk vertaald “de weg van het samenkomen met Ki”, is een Japanse krijgsdiscipline met een sterk filosofische inslag, die in het begin van de 20e eeuw door Morihei Ueshiba ontwikkeld werd. Ueshiba, door aikidoka’s O’Sensei (de grote meester) genoemd, liet zich hierbij inspireren door de technieken van de Japanse samoerai en krijgskunsten en/of vechtsporten als jiujitsu en kenjutsu. Ueshiba voegde ook een morele waarde toe aan de kunst van aikido, die ontleend werd aan de toen nieuwe Japanse religie Omoto-kyo. Beoefenaars van het aikido ontkennen dat het een vechtsport is. Kenmerkend is vooral dat er nimmer aangevallen wordt en dat alle technieken juist bedoeld zijn als verdediging, reactie óp een aanval.

De Aikidotraining zal op zondag 5 juli in Zaandam gegeven worden en duurt 3 uur. De deelnemers doneren naar eigen inzicht en de totale opbrengst gaat naar Only Friends. Het moto is “Aikido is fun en draagt bij”.

De leraren (Dennis Vorster, Ron Bakkers en Patrick van Engelen) hopen met de training ook Aikido bij een breder publiek bekend te maken. Voor meer info of inschrijving: www.aishinkai-aikido.nl

Dennis, Ron en Patrick veel succes en plezier en alvast veel dank voor de donatie!