Jeugdinstuif Zitvolleybal bij Only Friends

Op zondag 17 mei a.s. is er weer een jeugdinstuif Zitvolleybal! Dit keer wordt de instuif gehouden bij Only Friends op het Ronald McDonald Centre (Beemsterstraat 652, Amsterdam). Van 12.00 uur 14.00 uur kun jij kennismaken met zitvolleybal! Kom je ook?! Stuur dan een mailtje naar zitvolleybal@nevobo.nl

Wat is zitvolleybal?

Zitvolleybal JeugdinstuifZitvolleybal is een leuke paralympische variant van indoor volleybal. De spelregels zijn grotendeels gelijk aan indoor volleybal met een belangrijke toevoeging: je moet blijven zitten zodra je de bal speelt. In plaats van lopen, schuif je bij zitvolleybal over de grond. Het net hangt lager en het veld is kleiner, hierdoor is het een snelle en dynamische sport!

Voor wie is zitvolleybal?

Zitvolleybal is voor iedereen vanaf 6 jaar! In Nederland mag iedereen met of zonder handicap meedoen, internationaal worden spelers geclassificeerd naar aard van de handicap. Voor de talententraining is men op zoek naar talenten van 10 jaar t/m 18 jaar, die balsporten heel leuk vinden en de ambitie hebben om op hoog niveau te gaan sporten.

Heb jij:

• een handicap (zoals: amputatie arm/been, klompvoeten, instabiliteit, chronische ziekten zoals MS of spierdystrofie of herstellende van bijvoorbeeld botkanker), maar wel een sterk bovenlichaam en een goede balans,
• een sportblessure of blessuregevoelige knieën en/of enkels,
• of lijkt het je gewoon een hele leuke sport en wil je graag ver komen in de sport.

Dan is zitvolleybal dé sport voor jou!

Meer informatie?

Voor alles over zitvolleybal kun je kijken op: www.volleybal.nl/zitvolleybal en www.zitvolleybal.com