Mooi toernooi en reis van rolstoelbasketbalteam Only Friends

Zoals al eerder geschreven is het Only Friends eredivisie rolstoelbasketbalteam Europa ingetrokken en meegedaan aan, zeg maar, de Champions League voorronde in Albacete in Spanje.

Check in SchipholDonderdag 12 maart vertrok het team vanaf Schiphol alwaar een grote gedeelte van incheckbalie 4 gereserveerd was voor ons. De dames en heren van Transavia waren zeer behulpzaam bij de incheck van alle rolstoelen, bagage, reserve wielen, materiaal, bidons en al wat niet meer. Ook was er veel interesse in waar de reis naar toe ging en wat onze basketballers daar gingen doen. Gezelligheid en een hoop humor al deze vroege donderdagochtend.

In het vliegtuig werd de Amsterdamse humor doorgezet. Eén van de teamgenoten schroefde zijn onderbeen af en zei tegen de stewardess: “ik krijg extra beenruimte van jullie maar ik heb geen been!” Lachsalvo’s schoten door het vliegtuig en de stewardess rende van ontsteltenis terug naar haar pantry.

Op weg naar SpanjeAangekomen in Spanje werd de goede sfeer doorgetrokken door ons team met ook de andere deelnemers van het Europese toernooi. Vanzelfsprekend werd er ook serieus gebasketbald tegen sterke teams waarvan menig speler zelfs professioneel was. Het is dan niet gek dat we 3x verloren van teams die niets anders doen dan basketballen en 1 wedstrijd gewonnen. En…Mendel, een speler van ons team, werd verkozen in het All Starteam!! Chapeau!!        Nieuwe vriendschappen werden gesloten met o.a. de Engelsen, Spanjaarden en Turken.

Al met al een geslaagd toernooi waar Only Friends haar mooie visitekaartje heeft afgegeven en een geweldige ervaring bovendien werd opgedaan. Langs deze weg bedanken we Transavia (in het bijzonder de afdelingen groepsreizen en check in) voor hun fantastische service. Er is nog geen ventiel verloren gegaan en dat mag ook wel eens gezegd worden!

Wilt u het eredivisieteam ook een keer bewonderen? Kom dan op 28 maart naar Wijchen alwaar ons team in de bekerfinale van Nederland staat.

Team in Spanje