Peter en Esther Schouten reden Navigate North voor Only Friends

Bij het lezen van de namen zou je vermoeden dat het gaat om broer en zus Schouten maar dat is geenszins waar. Toevallig dezelfde achternaam maar geen familie. Esther Schouten (tevens ambassadeur van Only Friends) is het boegbeeld (Esther verzorgt bootcamps en trainingen) van het bedrijf Baanbereik waarvan Peter Schouten mede-eigenaar is.

Esther Schouten en chequeBaanbereik is een full service uitzendbureau wat betekent dat zij werven, selecteren, uitzenden en detacheren. Vorig jaar is Peter, via één van zijn opdrachtgevers, in contact gekomen met Navigate North. Dit is een rally door het hoge noorden van Europa waarbij Esther en Peter landen als Finland, Lapland, Zweden en Noorwegen maar ook Estland en Litouwen hebben aangedaan.

De rally duurde 7 dagen en er moesten maar liefst 7000 km’s afgelegd worden. De rally ging niet om wie het snelste was (immers op de openbare weg mag je niet racen) maar wie de meeste punten vergaarde. De punten konden worden verdiend door bv aan de hand van coördinaten de kortste route te rijden.

Peter Schouten: “Op de site van Navigate North staan foto’s en filmpjes van de rally en dan lijkt het alsof het allemaal het zelfde winterse landschap is maar neem van mij aan dat elke kilometer anders was. Ook het rijden over “ijsbanen” is erg intensief en dat gecombineerd met een paar nachten overslaan maakt het tot een ware uitdaging”.

Met de rally hebben Esther en Peter maar liefst €5.000,00 opgehaald voor Only Friends. Onlangs hebben ze de cheque overhandigd aan Dennis (Gebbink) met de stoere Jeep op de achtergrond.

Namens alle kinderen van Only Friends feliciteren we Esther en Peter met hun geweldige prestatie en danken we ze zeer hartelijk voor de fantastische cheque!