Gino Hamel 2e in verkiezing Sporttalent van het Jaar!

Om de achterstand van sportparticipatie door gehandicapten weg te kunnen nemen heeft Fonds Gehandicaptensport onder andere het project ‘De Coach, de Sporter, het Talent’ ontwikkeld. Onderdeel daarvan is de verkiezing van het Sporttalent van het jaar.

GinoOnder de bezielende leiding van Paralympisch Topsportster Bibian Mentel en Coach Guus Hiddink gingen zij op zoek naar “Het Sporttalent van het Jaar”.

Coach Guus Hiddink:

Sport brengt zoveel meer dan een gezond lijf. Daarom vind ik dat gehandicaptensport vanzelfsprekend moet zijn. Voor iedereen en overal. Niemand van de 1,7 miljoen gehandicapten in Nederland mag buitenspel staan

Topsporter Bibian Mentel:

Sporters met een handicap zien niet de beperking maar juist de mogelijkheden. Daarom willen we kennis met ze maken, ze inspireren en faciliteren met onze kennis en ervaring. Maar ook met de clubs en iedereen die de gehandicaptensport een warm hart toedraagt. Ik zou het geweldig vinden als heel Nederland als één team achter de sporters met een handicap staat

De verkiezing

Het was een hele spannende strijd! Een nek aan nek race. Alle deelnemers, kwart finalisten en halve finalisten en de teams daarachter hebben ontzettend hun best gedaan om zo veel als mogelijk stemmen te werven. Eigenlijk is iedereen een winnaar. Want het zijn allemaal talenten, stuk voor stuk, maar helaas kan niet iedereen winnen.

Wij feliciteren Josh Renkema met het winnen van de finale tijdens het gala van het Fonds Gehandicaptensport en met de titel Sporttalent van het Jaar. Josh wint hiermee:

  • een coaching door Guus Hiddink / Bibian Mentel
  • een sportpakket
  • deelname aan het talentenprogramma van ABN AMRO

En maar liefst € 7500 voor de vereniging, te besteden aan de (door)ontwikkeling van de gehandicaptensport.

Langs deze weg willen we ook iedereen bedanken die op onze kanjer Gino heeft gestemd. DANK! Het was hartverwarmend om te merken hoe massaal op hem is gestemd en Gino met de meeste stemmen de finale in ging. Aan u allen heeft het zeker niet gelegen. En Gino: we zijn supertrots op je!!