Friends in Shape

Deze maand gaat het obesitasprogramma, Friends in Shape van start. Een programma dat gestoeld is op de 3 pijlers; bewegen, voeding en gedrag.

Only Friends heeft kort geleden een concept ontwikkeld om kinderen met overgewicht op een normaal, gezond gewicht te krijgen. Hierbij werken we samen met kinderartsen uit o.a. het Slotervaartziekenhuis en de gemeente Amsterdam.

Overgewicht, of beter gezegd, obesitas, is een wereldwijd probleem aan het worden en speelt zich in Nederland vooral ook af in Amsterdam (30.000 kinderen) en dan nog in het bijzonder in het Stadsdeel Noord. Met de kennis en kunde die we de afgelopen bijna 15 jaar hebben opgedaan met het sporten en begeleiden van kinderen met een beperking, willen we nu een serieuze bijdrage leveren aan het terugbrengen van obesitas.

Amsterdams Pact Gezond Gewicht

Only Friends heeft vorige week mede het Pact ondertekend dat een samenwerkingsovereenkomst is met Stadsdeel Noord, Zilveren Kuis Achmea, zorgpartijen en welzijns- en sportinstellingen in Noord. Stadsdeelvoorzitter Coby van Berkum: “Ieder kind heeft recht op een gezonde toekomst dus ook hier in Noord. We zijn blij met de samenwerking van zorg, welzijn en sport met als doel het terugdringen van het aantal kinderen met obesitas”.