Kim Lammers nieuwe directeur Ronald McDonald Centre

Kim-Lammers-portretOlympisch- en wereldkampioene Kim Lammers wordt per 1 augustus a.s. directeur van Stichting Ronald McDonald Centre, een uniek sport- en spelcomplex In Amsterdam, waar wekelijks 1300 kinderen met een beperking sporten.


Lammers speelde tijdens het wereldkampioenschap hockey in Den Haag afgelopen zaterdag haar laatste wedstrijd als international. Zij blijft hockeyen bij haar club in Laren en gaat daarnaast dagelijks leiding geven aan het Ronald McDonald Centre. Lammers gaat nauw samenwerken met oud-voetballer Dennis Gebbink, die het Centre mede heeft opgericht met zijn stichting Sportclub Only Friends. Lammers: “Het Ronald McDonald Centre is volledig afhankelijk van sponsoring en donaties. En daar zijn veel sponsoren voor nodig. De rol die ik daarin krijg, wordt een mooie uitdaging. Mijn missie in mijn leven is mensen in beweging te krijgen, in de breedste zin van het woord.”
Denis Brouwer, bestuursvoorzitter van het Ronald McDonald Centre, is ontzettend blij met de komst van Kim Lammers: “Kim heeft ervaring en affiniteit met de doelgroep, is een winnaar pur sang en is zeer gedreven en energiek om ons prachtige Centre uit te bouwen en op zelfstandige basis continuïteit te bieden. Zij is de perfecte match voor deze uitdagende baan.”
Naast Lammers gaat nog een Olympisch kampioene zich inzetten voor het Ronald McDonald Centre. Bibian Mentel, Paralympisch Gouden Medaille winnares in Sotjsi 2014 op het onderdeel snowboarden, zal per 1 augustus toetreden tot het bestuur van Stichting Ronald McDonald Centre.
Denis Brouwer, bestuursvoorzitter, is verheugd met de komst van Bibian Mentel: ”Bibian is natuurlijk het allerbeste voorbeeld dat je ondanks een beperking je droom kunt realiseren. Zij is een groot voorbeeld niet alleen voor onze doelgroep maar ook voor alle valide sporters. Haar portefeuille, aanbod van sport en spel, is de kern van ons bestaansrecht.”


KimLammers1