Golfen voor sportende kinderen met een beperking

RMDCOFgolftoernooi2014_hoofdprijswinnaar A. de JongWEBSITE

In de avond van vrijdag 6 juni hebben Sportclub Only Friends en het Ronald McDonald Centre gezamenlijk de totale opbrengst van de tweede editie van hun benefiet golftoernooi bekend gemaakt. De 80 dames en heren, afkomstig van verschillende bedrijven uit Amsterdam en omgeving, die deelnamen aan het benefiet golftoernooi 2014 bij Golfbaan Waterland-Amsterdam, hebben gezamenlijk € 26.530,- opgehaald ten behoeve van het mogelijk maken van sport voor kinderen en jongeren met een beperking.

Het Ronald McDonald Centre en Only Friends Benefiet Golftoernooi 2014 was volledig uitverkocht, maar liefst 22 flights zijn gekocht door onder andere de ABN AMRO Foundation, Samsung, Rademaker Warmtetechniek, Persoon BV, Gassan Diamonds, De Jong Installatietechniek en VHC Jongens BV. Bedrijven die reeds zijn verbonden aan het unieke sportcentrum het Ronald McDonald Centre en de sportclub Only Friends als leverancier en als sponsor, maar ook bedrijven die met dit toernooi voor het eerst kennis maken met beide stichtingen en wat zij mogelijk maken.

Sportieve sfeer

Met twee keer zoveel flights verkocht dan vorig jaar, was het gezellig druk bij Golfbaan Waterland-Amsterdam. Met wederom warm weer en een stralende zon was het voor de golfers goed vertoeven op de baan. De strijd om de diverse prijzen ging direct van start. Elke flight gaf aan graag met één van de prijzen naar huis te willen gaan. Desondanks bleef men sportief spelen en werd deze gezellige en sportieve golfmiddag afgesloten met een gezamenlijke borrel en barbecue op het terras van de golfbaan.

In de prijzen

Rond 19:00u verzamelde het gehele team van Sportclub Only Friends en het Ronald McDonald Centre zich op het terras voor de prijsuitreiking van het golftoernooi. Het bedrijf A. De Jong Installatietechniek ontving van Mark Bak, een jongen met Down Syndroom en sporter bij Only Friends de eerste prijs: de eer, de schaal en een cheque voor een diner voor vier personen ter waarde van tweehonderd euro bij The Harbour Club Amsterdam.

Bak trok ook de loten van de hoofdprijzen uit de loterij, waarvan de loten tijdens de borrel door enthousiaste vrijwilligers aan de golfers zijn verkocht. Eén van deze hoofdprijzen was het gewilde officiële shirt van het Nederlands Elftal, waarmee Nederland in Brazilië gaat spelen.

Alle prijzen die waren uitgedeeld en de goed gevulde goodiebags die na afloop waren overhandigd aan alle golfers zijn gratis ter beschikking gesteld door vele bedrijven.

Twee keer zoveel

Als laatste maakte Johan van Streun, Algemeen Manager bij Sportclub Only Friends, samen met Bak de totale opbrengst van het Ronald McDonald Centre en Only Friends Benefiet Golftoernooi 2014 bekend: maar liefst 26.530 euro is er opgehaald om kinderen en jongeren met een beperking te kunnen laten sporten. Twee keer zoveel als de opbrengst van het Benefiet Golftoernooi 2013.

Deze opbrengst is tot stand gekomen via de verkochte flights, mulligens, Only Friends petten en de loten voor de loterij. “Zonder de enthousiaste deelname en bijdrage van de bedrijven, golfers en sponsoren hadden wij dit mooie bedrag niet bekend kunnen maken. Wij zijn iedereen dan ook enorm dankbaar”, zei Dennis Gebbink, oprichter en directeur van Sportclub Only Friends.

Volgend jaar weer

“Net als vorig jaar was het dit jaar erg gezellig en gemoedelijk. Reserveer alvast maar een flight voor ons voor volgend jaar, want wij zullen dan zeker weer deelnemen aan dit mooie golftoernooi”, aldus Edward Ter Horst van RedFoxBlue, één van de deelnemende flights. Net als hij hebben vele andere flights te kennen gegeven deel te willen nemen aan het Benefiet Golftoernooi 2015, wat over exact een jaar zal plaatsvinden.

RMDCOFgolf2014_chequeTeamWEBSITE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *