Voetbaltoernooi voor kinderen met Downsyndroom

GDDT voetballertjes 2014

Een drukte vanjewelste was het afgelopen zaterdag tijdens het voetbaltoernooi Geef Down De Toekomst bij Sportclub Only Friends op het Ronald McDonald Centre. Dit bijzondere toernooi is een initiatief van de Stichting De Upside van Down in samenwerking met de MF Foundation voor kinderen en jongeren met Downsyndroom en hun vriendjes. Met dit evenement willen zij laten zien dat kinderen met Down prima kunnen functioneren in onze maatschappij.

140 kinderen en jongvolwassenen met en zonder Downsyndroom, broertjes en zusjes, vaders en moeders, verzorgers, opa’s en oma’s, ooms en tantes en scouts. Het Ronald McDonald Centre stond zaterdag 24 mei in het teken van het speciale voetbaltoernooi Geef Down De Toekomst.

Een programma gevuld met BN’ers

Om 12:00 uur ging het evenement van start met spetterende optredens van danstalenten Leslie, Lars en Joey (So You Think You Can Dance Junior winaars), vervolgens bracht Nickelodeon-presentator Bart Boonstra de primeur van zijn nieuwe single “verliefd” ten gehore. Monique Smit sloot het openingsprogramma af met een aantal vrolijke nummers en verrichte de spectaculaire aftrap van het toernooi, waarna de 16 teams de strijd konden aangaan.
De teams speelden in vier poules met elk vier teams onder begeleiding van bekende Nederlanders zoals Sebastiaan Labrie, Do, Viggo Waas en oud-voetballers als Brian Roy en Santi Kolk.
Dankzij het mooi weer en het enthousiasme van de voetballertjes was het genieten voor de vele toeschouwers.

Workshops door Only Friends

Naast de voetbalwedstrijden waren er diverse randactiviteiten. Er was een springkussen, een knutseltent waar onder andere volop werd geschminkt, een ballonnenclown en men kon deelnemen aan de sport workshops aangeboden door Only Friends waaronder kickboksen, atletiek en wielrennen.

Huldiging door Humerto Tan

In het clubhuis werden alle deelnemers en toeschouwers opgewacht door Humerto Tan voor de feestelijke huldiging van de winnende teams. In de categorie tot 10 jaar eindigde het team onder leiding van Santi Kolk op de 1e plaats. In de categorie boven de 10 jaar werd het team van Bart Boonstra als eerste gehuldigd. Alle deelnemers gingen met gevulde handen naar huis. Zo lag er voor iedereen een welverdiende medaille, een oorkonde en een prachtige voetbal klaar als herinnering aan een fantastische dag.

Bijzondere locatie

Stichting De Upside van Down en de MF Foundation hebben voor de derde editie van Geef Down De Toekomst speciaal gekozen voor het Ronald McDonald Centre als locatie voor dit voetbaltoernooi. De doelgroep van het Centre en Sportclub Only Friends sluit naadloos aan bij de doelgroep van Geef Down De Toekomst, wat deze samenwerking een bijzonder tintje geeft.

GDDT Humerto Tan 2014

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *