Landslake Lions wordt Only Friends

Logo Sports for Children Foundation3

De rolstoelafdeling van de basketbalvereniging Landslake Lions in Landsmeer zal per 1 september 2014 verder gaan onder de naam Only Friends. Dit team speelt eredivisie en zal gebruik maken van het grote veld in de sporthal van het Ronald McDonald Centre. De Sports for Children Foundation heeft twee tweedehands basketbaltorens gedoneerd aan sportclub Only Friends, zodat er vanaf heden ook in het Ronald McDonald Centre op eredivisie niveau gespeeld kan worden.

Spelen op eredivisie niveau

Met de overstap van het rolstoelteam van Landslake Lions is Only Friends gaan inventariseren wat er benodigd is om op eredivisie niveau in het Ronald McDonald Centre te kunnen spelen. Hieruit is gebleken dat het team gebruik zal moeten maken van het grote veld in de sporthal van het Centre.

Op dit moment beschikt het Centre niet over baskets over de lengte van de sporthal, waardoor er losse basketbaltorens nodig zijn. De nieuwwaarde van een basketbaltoren ligt rond de 6.500 euro. Om die reden heeft Only Friends besloten om op zoek te gaan naar tweedehands basketbaltorens. Hun vaste leverancier heeft echter aangegeven niet te beschikken over tweedehands basketbaltorens.

Sports for Children Foundation

Voor de zoektocht naar tweedehands basketbaltorens werd Only Friends doorverwezen naar de Sports for Children Foundation. Sports for Children Foundation is een stichting die zich ten doel heeft gesteld kinderen in Oost-Europese landen te voorzien van degelijke en betrouwbare sport- en spelmaterialen door middel van recycling.

Donatie Basketbaltorens

Sport for Children Foundation heeft enthousiast gereageerd op het verzoek van Only Friends. Toevallig hadden zij twee tweedehands basketbaltorens in de opslag liggen. Aangezien zij Only Friends een dusdanig bijzonder initiatief vinden, hebben zij besloten – ondanks hun focus op Oost-Europese landen – om de twee basketbaltorens aan Only Friends te schenken. Only Friends is de Sports for Children Foundation enorm dankbaar voor hun donatie.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *