Only Friends bij de Koningsvaart

sam website

Zo’n twee weken voor onze laatste Koninginnedag werd er door RMDC Only Friends een oproep gedaan om je op te geven voor het bijwonen van de Koningsvaart. Een paar Friends reageerden razendsnel en waren erbij!

Officieel
Het ging allemaal heel officieel, je moest gescreend worden, je kreeg bij aankomst een officiële pas met foto, je kon alleen via een door hekken afgesloten gebied het IJ bereiken. Ondanks de stralende zon kon de wind nog venijnig koud zijn, maar bij aankomst bij het Eye Film Museum konden ouders en kinderen gelukkig uit de wind zitten op de trappen van het museum.

Zingen
Na een uurtje wachten moest er natuurlijk flink gerepeteerd worden. Het Koningslied zou immers vlak voor onze ogen gezongen worden voor onze nieuwe koning. Uit volle borst zongen onze Friends de ingewikkelde tekst mee en Boyd kon het hele rapgedeelte zelfs meedoen!

Beeldscherm
Toen de kinderen in de vakken pal naast het beeldscherm mochten plaatsnemen, waar een live-verbinding met Ahoy gemaakt zou worden, wisten onze Friends niet hoe snel ze zich uit de voeten moesten maken om daar bij te zijn. Ze hoopten natuurlijk op een hand of een high five van onze nieuwe koning als hij voorbij zou komen.

Dichtbij
Geduldig wachtten ze af. Eindelijk kwamen onder luid gejoel onze koning Willem Alexander en zijn adembenemend mooie koningin Máxima met hun drie prachtige prinsesjes pal voor hun neus staan om het Koningslied te aanschouwen. Kennelijk had het gezin het echter zo koud dat handjes schudden met de kinderen er niet meer van kwam en zij haastten zich over de oranje loper om plaats te nemen in de boot. Onze Friends waren dichterbij dan wie dan ook die dag en dat maakte het een wel heel bijzondere ervaring!

Op de foto: Robin, Stefanie en Boyd doen ‘de W van Willem’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *