Kickboksen met het Cruyff Instituut

website koningsspelen

Maandag 29 april waren de studenten van de Master of International Sport Management van het Johan Cruyff Institute op het Ronald McDonald Centre om een kickboksles mee te maken van Only Friends.

Sportwereld
Initiatiefnemer Roy Gebbink, zelf student aan de masteropleiding, organiseerde samen met Annemieke van Elleswijk en Bibian Mentel een kickboksclinic om medestudenten kennis te laten maken met de sportwereld van Only Friends. En dat werkte! De studenten waren onder de indruk van de manier van lesgeven aan jongeren met een beperking, maar ook onze kickboksende Friends zelf maakten indruk.

Samen sporten
De opzet van Roy, Annemieke en Bibian om de wereld van topsporters en de wereld van gehandicapte sporters samen te brengen is zeer goed geslaagd. Onze sporters lieten vol overtuiging zien dat je ook met een beperking heel goed kunt sporten, waarbij plezier en respect voor elkaar voorop staat.

Sporten met beperking
Daarnaast zagen de studenten van het Cruyff Instituut met eigen ogen wat sporten betekent voor kinderen met een beperking. Niet alleen worden zij fysiek sterker, ze ontwikkelen sociale vaardigheden, krijgen een positief zelfbeeld en creëren een doel in hun leven. Dat is voor gehandicapte sporters en hun ouders belangrijker dan winnen.

Medailles
Zowel voor de topsporters van het Cruyff Instituut, als de sporters van Only Friends en hun verzorgers en ouders werd het een leuke en leerzame ontmoeting. De kickboksclinic werd natuurlijk afgesloten met de Only Friends yell en na afloop konden de Friends zich glimmend van trots laten fotograferen met de bronzen en zilveren Olympische medaille van Nederlands beste zeilster ooit, Lobke Berkhout.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *