Koningsspelen op het Centre

884323_600473103315725_1066069360_o

Op vrijdag 26 april gaan ongeveer 150 kinderen van het Orion College sporten op het Ronald McDonald Centre. Onder leiding van de  sport afdelingshoofden van Only Friends begeleiden 35 ROC van Amsterdam  studenten van de afdeling sport en bewegen de leerlingen. Reade en Special Heroes  organiseren deze leuke dag op het Centre in samenwerking met Sportclub Only Friends en het Ronald McDonald Centre.

Koningsspelen

De Koningsspelen zijn een vrolijke en gezellige dag voor alle kinderen in het basisonderwijs. De Koningssportdag vormt het hart van de Koningsspelen en wordt voorafgegaan door een gezond maar bovenal feestelijk Koningsontbijt. De dag vindt plaats op vrijdag 26 april 2013 in heel Nederland en in het Caribische deel van het Koninkrijk. De organisatie van de Koningsspelen is in handen van een speciaal comité onder leiding van Richard Krajicek. De Johan Cruyff Foundation en de Richard Krajicek Foundation zijn verantwoordelijk voor de algehele coördinatie van alle betrokken partijen. Ter gelegenheid van de troonswisseling gaan op 26 april meer dan 1,3 miljoen kinderen op 6.500 scholen samen bewegen. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft toestemming gegeven om deze dag te organiseren. De Koningsspelen vervangen de reguliere lessen.

Drinken tijdens sporten

Drinken tijdens sporten is zeer belangrijk voor kinderen. Sportservice Amsterdam stelt voor alle deelnemende kinderen in Amsterdam een bidon met water beschikbaar die zij mee naar huis mogen nemen. Er zal een gezamenlijk ‘water moment’ plaatsvinden waarbij we stilstaan bij het belang van water drinken tijdens het sporten. Naast het watermoment komt er een grote Oranje Kroon midden op het veld te staan op het Centre.

Sporten maakt natuurlijk hongerig, dus er zijn zelfs 6 stagiaires aanwezig van de ROC van Amsterdam opleiding luchthaven en dienstverlening – om de gedoneerde ontbijtpakketten van Jumbo om te zetten in lunches voor de kinderen. Het gaat een leuke dag worden!  

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *