Plezier met Stichting Smiles

Stichting SmilesVrijdag 16 november vond het Samen Smiles Integratie Project plaats op het Ronald McDonald Centre Only Friends. De organisatie lag in handen van Stichting Smiles en stelt zich tot doel om activiteiten toegankelijk te maken voor kinderen met een chronische ziekte of handicap. Hun stellige overtuiging is dan ook dat -met de juiste aanpassingen- vrijwel alles mogelijk is voor deze kids. Daarin past het Ronald McDonald Centre Only Friends als volledig aangepaste en toegankelijke locatie natuurlijk als geen ander in.

 

Samen Smiles Integratie Project

Een specifiek project binnen deze organisatie is het Samen Smiles Integratie Project. In dit project brengt Stichting Smiles kinderen met en zonder handicap bij elkaar. Er word dan een programma opgezet, waarbij de beide partijen elkaar beter leren kennen, om vervolgens met een sportieve of culturele  activiteit het programma af te sluiten. Met dit project tracht Stichting Smiles de vooroordelen bij  de kinderen zonder handicap over kinderen met een handicap weg te nemen. Voorop staat voor de Stichting dat de kinderen vooral een plezierige dag met elkaar beleven. Zo ook afgelopen vrijdag. Twee scholen werden met elkaar in verbinding gebracht. Het ging hierbij om een school voor kinderen met een auditieve beperking en een reguliere school. Onderdeel van het programma in deze was een wederzijds bezoek bij elkaar op school om te leren van elkaar en de drempel te verlagen. Dit keer werd het programma sportief afgesloten met een voetbalclinic op het Ronald McDonald Centre Only Friends.

Betrokkenheid

Het motto van het Samen Smiles Integratie Project: Samen leren, Samen lol, Samen Smiles, kwam ten volste tot uiting. De dag verliep boven verwachting. Kinderen gingen ongedwongen in elkaar op en leken niet gehinderd door de aanwezige verschillen. Deze dag was mede een succes dankzij de inzet van vele vrijwilligers van de school en het bedrijf TesaTesa heeft naast de financiële bijdrage ook een persoonlijke inzet gevraagd van zijn medewerkers.

Al met al een zeer succesvolle  dag. “Locatie Ronald McDonald Centre Only Friends heeft als faciliteit een zeer toegevoegde waarde voor ons project”, aldus Stichting  Smiles.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *