12 ½ jaar Only Friends

12,5 jarig bestaan Only Friends VoetbalfotoZaterdag 15 September vierde Only Friends een groots jubileum: de bijzondere sportclub bestaat namelijk al 12 ½ jaar!

Hoe het begon
Op 9 februari 2000, 12 ½ jaar geleden, begon het allemaal met een kleine voetbalclub, opgericht door Dennis Gebbink.
De zoon van Dennis, Myron Gebbink, werd geboren met CP, een verzamelnaam voor beschadigingen in het zenuwstelsel die kunnen zorgen voor een te hoge spierspanning of spasme. Toen Myron geen aansluiting meer vond bij een reguliere voetbalclub, liet Dennis het er niet bij zitten en richtte eigenhandig een voetbalclub op voor kinderen met een beperking: Only Friends.

RMDC OF
De voetbalclub groeide uit tot een unieke sportclub met sporten als kickboksen en streetdance, die elk op een andere locatie werden gegeven. Dennis droomde inmiddels van een groot sportcentrum speciaal voor kinderen met een beperking of een chronische ziekte en na jaren van inspanning vond hij de beste plek, de juiste architect, vrijgevige sponsors en een ruimhartige partner: het Ronald McDonald Kinderfonds. Het Ronald Mc Donald Centre werd gebouwd en door een uitstekende samenwerking zijn het centrum en de sportclub tegenwoordig één. ‘Ronald McDonald Centre Only Friends’ is een unieke verbinding van een prachtig innovatief centrum, een betrokken management, zeer gemotiveerde medewerkers, 150 gedreven vrijwilligers en ruim 600 enthousiaste sporters.

Voetballen met sterren
Reden genoeg om een feestje te bouwen. Velen schreven zich in voor de barbecue en waren getuige van de voetbalwedstrijd van het Only Friends-trainersteam tegen het Sterrenteam van RTL7. Al zat het ons team niet mee, de pret was er niet minder om. De gezellige muziek van DJ Jurian en de heerlijke barbecuegerechten van topkok Peter Bak, die door vele vrijwilligers werd bijgestaan om iedereen te voorzien van een hamburger, een grillburger of een saté, zorgden voor een geslaagd evenement.

Meet en Greet
Natuurlijk mochten de sporters van Only Friends na afloop van de voetbalwedstrijd uitgebreid op de foto met de BN’ers van het Sterrenteam, waaronder: presentator John Williams, keeper Oscar Moens, rapper Baas B, TVOH artiest Lenny Keylard, acteur Kurt Jan de Bruin, presentator Sander Janson, voetballer Regilio Vrede, tv kok Ramon Beuk, acteur Bas Muijs en coach Henk Bres. Veel kinderen wilden ook op de foto met onze eigen sporthelden: de trainers van Only Friends.

RTL7 team: hartelijk dank voor jullie sportieve bijdrage aan een geweldig feestje van onze jubilerende sportclub!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *