Nieuwe gebruikers in het zwembad van het Ronald McDonald Centre Only Friends

zwemmers van Het YIn het kader van de renovatie van het Florapark is het stadsdeel Amsterdam Noord op zoek gegaan naar een geschikt tijdelijk onderkomen voor haar zwemverenigingen.

Twee partijen vinden elkaar

Naar aanleiding van de gesprekken tussen het Stadsdeel en het Ronald McDonald Centre Only Friends, kwam men tot vruchtbare afspraken die geresulteerd hebben in een win-win situatie voor de betrokken partijen. Enerzijds kunnen de verenigingen gebruik maken van een zwembad binnen hetzelfde stadsdeel, anderzijds ontvangt het Centre graag gebruikers voor het zwembad. Naast de verenigingen van het Floraparkbad maken ook de Politieschool en twee duikverenigingen sinds augustus dit jaar dankbaar gebruik van ons zwembad.

Schoolzwemmen

Na een succesvol eerste jaar voor het speciaal onderwijs, maakt ook dit jaar het DMO weer het A-B-C schoolzwemmen mogelijk voor de leerlingen van de Kingmaschool uit Amsterdam Noord.

Betrokkenheid

De gebruikers zijn allen erg onder de indruk van het zwembad en zullen ieder op een eigen wijze creatief meedenken over een aandeel in de mogelijke ontwikkeling / profilering van het gehandicapten zwemmen.

De komst van deze nieuwe gebruikers zorgt –naast de huidige sporters met en zonder beperking- voor een vrijwel volledige vulling van het zwembad in het Ronald McDonald Centre Only Friends.

2 reacties

  • Ik begrijp dat meer gebruik maken van het zwembad noodzakelijk is, wat ik alleen zeer betreur is dat mijn zoon die bij A-kwaak zwemles krijgt hier de dupe van is. Hij heeft er namelijk bijna 3 jaar over gedaan om zijn waterangst te overwinnen en na 3 jaar durft hij in het “diepe” 50 mtr bad. Echt een hele overwinning zowel voor hem als voor de ouders als de zwemleraar. Doordat het 50 mtr nu in gebruik wordt genomen door een andere vereniging moet mijn zoontje nu weer in het kleine zwembad zijn zwemles vervolgen, waar de ruimte zeer beperkt is. Helaas is het op het ogenblik niet mogelijk om op een ander tijdstip te gaan zwemmen omdat de lessen voor kinderen met een beperking vol zitten. Het is jammer want vooral bij kinderen met een beperking zoals mijn zoontje is het van belang dat de vaardigheden die hij geleerd heeft te blijven herhalen en te stimuleren. Dit gaat nu mijn eigen zoontje aan maar ik ga er van uit dat ik niet de enige ouder ben die zich ongemakkelijk voelt met deze situatie.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s