Kinderen sporten voor kinderen

Brian Bos en marc de Koning overhandigen de cheuqe aan Dennis GebbinkStudenten Marc  de Koning en Brian Bos hebben vanuit hun  CIOS opleiding (Centraal Instituut Opleiding Sportleiders)  een opdracht gekregen om een project te coördineren. Hun keuze viel op  een sponsorloop, waarbij zij zonder enige twijfel voor sportclub Only Friends hebben gekozen als de begunstigde  partij. Vorig jaar had Marc namelijk al met veel plezier stage gelopen bij Only Friends  en hij wilde graag een actie opzetten voor deze sportclub voor kinderen en jongeren met een beperking.

In anderhalve maand tijd hebben deze twee studenten een mooie actie opgezet in samenwerking met de basisschool de Salamander in Beverwijk. Kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar, van de kleuterklas tot aan groep acht, namen deel aan deze sponsorloop.

Deze sponsor “loop” mocht door de kinderen creatief ingevuld worden. Dit heeft geresulteerd in renners, skaters en waveboarders. Elk kind nam dus deel op zijn eigen wijze, maar iedereen deed dit met veel energie en enthousiasme.

Voorafgaand aan de loop werd er door Brian en Marc aan de leerlingen en docenten een presentatie gegeven  over Only Friends. Dit deden zij  onder andere door middel van het tonen van de dvd over het Ronald McDonald Centre Only Friends. De kinderen werden door de film zo geraakt dat velen van hen zich meteen vol energie gestort hebben op de inzameling van geld bij buren en familieleden. Dit heeft geresulteerd in een heel mooi bedrag dat Only Friends zal benutten voor de sportende jeugd met een beperking! 

Brian en Marc zijn beiden met de afronding van dit project geslaagd voor hun opleiding en zij hopen zich meer te kunnen toeleggen op dergelijke fondsenwervende sportprojecten.

Wil jij ook een leuke sponsoractie organiseren voor de sporters van Only Friends? Neem dan contact op met ons op door te mailen naar info@rmdc.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *