Politiedag 2012 groot succes

Politiedag 2012Na een lange voorbereiding was het woensdag 23 mei zover. Politieteam Oud West had alles uit de kast getrokken om de sporters van Only Friends een onvergetelijke Politiedag te bezorgen.

In de boeien
De middag werd ingeluid door een gevaarlijk uitziende afdaling vanaf het dak door een arrestatieteam. Vervolgens dreef een politiehond op het voetbalveld een boef in het nauw, waarop de arrestatie volgde. Vanachter het raam in het clubhuis konden alle Friends dit volgen en onder luid applaus werd de boef in de boeien geslagen.

Vingerafdrukken en politiepaarden
Tijdens de met zon overladen dag maakten de kinderen kennis met alle kanten van het politiewerk. In de sporthal mochten de kinderen vingerafdrukken laten maken en als echte politieagent op de foto. Buiten stonden zware politiemotoren klaar voor de kinderen en de bereden politie had twee prachtige paarden gereed staan voor de durfals die in het zadel getild wilden worden.

Boeven vangen
Gehuld in een prachtig politie t-shirt met pet kregen de kinderen op het grasveld een stel handboeien aangereikt waarmee zij zelf de agenten, die even de boef speelden, konden vastnemen en naar het arrestatiebusje begeleiden. Natuurlijk onder luid gejoel en met enorm veel plezier!

In de politiebus
In de sporthal speelden de agenten  een potje voetbal en rolstoelbasketbal met kinderen, trainers en stagiaires, wat ook zorgde voor hilarische taferelen. Ook dit jaar mochten alle kinderen een ritje maken in de politiebus. Superstoer voelden zij zich, toen ze met gillende sirenes aan de verbouwereerd zwaaiende ouders voorbijtrokken.

Al met al een bijzonder geslaagd evenement. Only Friends bedankt het politieteam hartelijk voor deze fantastische dag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *