RmDC Only Friends wint Hedy d’Ancona Architectuurprijs

Uitreiking Hedy d'Ancona Architectuurprijs 2012Na de opnames en uitzending van een aantal maanden geleden, was het vanmiddag eindelijk zover!
De prijsuitreiking van de Hedy d’Ancona Architectuurprijs.

Zoals wij verwacht maar vooral ook gehoopt hadden, viel het Centre Only Friends wederom in de prijzen. En wel de eerste prijs! Op 24 maart was het filmpje over de nominatie van het Ronald McDonald Centre te zien bij het programma Avro Kunstuur: klik hier om het te bekijken.

De keuze was geen gemakkelijke voor de jury. De diversiteit en kwaliteit van de verschillende genomineerde gebouwen maakte het besluit niet eenvoudig, waarop de jury besloot tot een gedeelde eerste plaats met tandheelkundig Centrum ACTA in Amsterdam. Beide gebouwen hebben een geheel eigen doel en identiteit.

Wederom is dit een bevestigende kroon op de droom van oprichter Sportclub Only Friends Dennis Gebbink. Peer Glandorff van Fact Architects heeft dit op onnavolgbare wijze tot uiting gebracht, waarna gulle donateurs, de Gemeente Amsterdam, het Ronald McDonald Kinderfonds en veel vrijwilligers hebben geholpen deze droom te verwezenlijken!

Inmiddels is Only Friends uitgegroeid tot meer dan 500 fanatieke sporters en ruim 17 verschillende sporten.

 

One comment

  • Proficiat en terecht de eerste prijs voor dit mooie sportcomplex en dat we met z’n allen nog maar lang mogen genieten van het RmDC en Only Friends.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *