‘NL Doet’ op het Centre

NL Doet 2012

Ook dit jaar toonden de vrijwilligers van het Ronald McDonald Centre Only Friends weer een geweldige maatschappelijke betrokkenheid in het kader van ‘NL Doet’. Op zaterdag 17 maart werden twee evenementen georganiseerd, een zwemclinic en een landelijke H-hockey competitiedag. ‘NL Doet’ is de grootste vrijwilligersactie van ons land dat wordt georganiseerd door het Oranje Fonds.

Zwemvereniging ‘Het Y’ verzorgde onder leiding van ambassadeur Daan Glorie een zwemclinic, speciaal voor de sporters van Only Friends. Vanuit de intentie om meer voor elkaar te betekenen en ook feitelijke acties te realiseren, is het idee ontstaan om tijdens NL Doet de handen ineen te slaan en een zwemclinic te organiseren.

Bij dit evenement waren naast de teamgenoten van Daan Glorie ook vrijwilligers van het duikteam en andere zwemtrainers van Only Friends betrokken. Vol enthousiasme werd de kinderen een leuke inspirerende middag aangeboden. Glorie bood het Centre naast deze clinic ook een donatie aan ter waarde van 350 euro. Dit geldbedrag behoort bij de ‘Rie Mastenbroek trofee’.

Ook stroomden zaterdag, naast het reguliere programma, vanaf 10.00 uur de eerste rolstoelhockeyers binnen, om vervolgens op sportieve wijze fanatiek de strijd met elkaar aan te gaan. De bezoekende partijen kwamen vanuit heel Nederland, met een uitschieter komend uit West-Vlaanderen. Deze groep had maar liefst vier uur reizen over voor deelname aan dit toernooi. De dag werd mogelijk gemaakt door de inzet van een groot aantal vrijwilligers, waaronder medewerkers van toonaangevende bedrijven als Volker Wessels en Loyens & Loeff.

Ter afsluiting van de hockeydag nam Tom van ’t Hek, ambassadeur van het Centre en voormalig topspeler en -coach van het nationaal team, de afsluiting voor zijn rekening. Hij complimenteerde de spelers voor het kwalitatieve en sportieve spel. Tot slot heeft hij toegezegd dat hij waar mogelijk de gehandicapte sport en met name het hockey extra onder de aandacht zou brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *