Only Friends Spurd Dag

Groepsfoto Kickboksen Spurd DagStichting Spurd is een organisatie uit Purmerend die ervoor zorgt dat kinderen met een handicap een sportclub kunnen vinden. De stichting heeft inmiddels een goede band opgebouwd met Only Friends. Samen organiseerden zij op zondag 18 september voor de tweede maal de Spurd Dag op het Ronald Mc Donald Centre.

Op initiatief van de Stichting Spurd kwamen leerlingen van de Maarten Luther King School naar het Ronald Mc Donald Centre om kennis te maken met aangepast sporten. De leerlingen konden voetballen, fitnessen, handballen, honkballen, kickboksen en streetdancen. Sporten is voor iedereen een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Voor kinderen met een fysieke of verstandelijke beperking is sporten nog belangrijker. Ze krijgen er meer zelfvertrouwen van en ontmoeten andere kinderen met een beperking die verder kijken en kansen en mogelijkheden zien en benutten.

Zoals verwacht waren er veel minder deelnemers dan vorig jaar, toen er tachtig kinderen op bezoek kwamen waarvan er vijftig bij Only Friends zijn gaan sporten. Maar al kwamen er dit keer maar veertien kinderen naar het Centre, daarvan zijn er toch tien bij Only Friends aangemeld!

Only Friends is blij met deze nieuwe leden en we heten ze van harte welkom bij onze bijzondere sportclub!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *