Sportdag Downkern bij Only Friends

Groepsfoto deelnemers Downkerndag 2011Zondag 2 oktober organiseerden drie ‘Downkernen’, oftewel lokale afdelingen van de landelijke Stichting Downsyndroom, in samenwerking met Only Friends een sportdag op het Ronald Mc Donald Centre.

35 Kinderen met het Syndroom van Down en hun broers en zussen werden in groepen verdeeld om mee te kunnen doen aan drie van de vijf sporten: voetbal, kickboksen, hockey, atletiek en streetdance. De gezinnen kwamen niet alleen uit Amsterdam, de lokale kern had de krachten gebundeld met Downkernen Haarlem en Noord-Holland Noord, om gezamenlijk de kinderen uit deze regio’s een  plezierige sportdag te bezorgen.

Voor gezinnen met een kind met het Syndroom van Down is het vaak niet eenvoudig om een sportclub te vinden waar hun kinderen in teamverband kunnen sporten. De kinderen waren dan ook helemaal enthousiast tijdens de sportdag. Meike, een meisje van 14 jaar, was helemaal opgetogen bij het zien van een échte atletiekbaan en een jongetje vroeg: ‘Is er ook een coach?’ Toen hij werd doorgestuurd naar de ruim twintig aanwezige vrijwilligers van Only Friends raakte hij diep onder de indruk van zoveel ‘coaches’ in het rood. Aan het eind van de dag ontvingen alle trotse deelnemers een bewijs voor hun grote sportieve inzet: de Only Friends Sportdag Oorkonde.

De kinderen, hun familieleden, de organisatoren van de Downkernen, maar ook de vrijwillige sportleraren van Only Friends hebben genoten van deze sportieve dag op het Ronald Mc Donald Centre!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s